Латвія попросить тисячі росіян виїхати з країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія попросить тисячі росіян виїхати з країни

Латвія попросить тисячі росіян виїхати з країни
Джерело:  online.ua

Близько 3600 росіян мають наступного тижня отримати сповіщення про необхідність залишити Латвію протягом трьох місяців. Їх отримають ті, хто  не склали іспит на знання латиської мови та не подали заявку.

Джерело:  Delfi 

Тисячі росіян мають виїхати з Латвії

За словами представниці управління у справах громадянства та міграції Майри Розе, 3600 росіян не склали іспит на знання латиської мови та не подали заявку. Для того, щоб залишити країну, в них буде 90 днів.

У ці 90 днів дуже багато хто почне щось робити й метушитися – ми отримуємо вже дуже багато дзвінків: мовляв, мама сказала, що все зробить, але виявилося, що вона не зробила нічого, людина навіть не ходила складати іспит, - розповіла Розе.

Представниця управління також зазначила, що є ще одна категорія росіян, які вважали, що їм допоможе Конституційний суд.

Їм сказали: сидіть спокійно, усе владнається. Вони програли, звісно, вони втрачають посвідку на проживання. Ці люди зможуть спробувати отримати дозвіл без послаблень – як будь-який інший громадянин Росії, а не давній житель Латвії.

До слова, з 25 тисяч громадян РФ, які підпадають під дію нового закону, 14 тисяч подали документи на отримання статусу постійного жителя Латвії. Крім того, тисяча осіб подала заяву на отримання посвідки на проживання, оскільки не знала, що Сейм продовжить можливість складання іспиту. На повторний іспит подали заявку 6700 людей.

Латвія не видає посвідки на проживання росіянам

Раніше Сейм Латвії у другому, остаточному читанні ухвалив зміни в закон про імміграцію, згідно з якими для отримання постійної посвідки на проживання термін на складання іспиту з державної мови російським громадянам подовжується на два роки.

На початку місяця повідомляли, що більшість громадян РФ у Латвії, які складали мовний іспит для отримання постійної посвідки на проживання, з першої спроби не впоралися з ним.

Зокрема 80 осіб з тих, хто успішно склав мовний іспит, не отримали посвідки через виявлені безпекові ризики.

Читайте також:

  • Італія більше не видаватиме "золоті візи" росіянами та білорусам

  • Латвія припинила видачу віз росіянам та укріплює кордон з РФ

  • НАТО готується до наймасштабніших військових навчань з часів Холодної війни — FT

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?