Латвія внесла Україну до списку ризику
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія внесла Україну до списку ризику

Латвія внесла Україну до списку ризику
Джерело:  online.ua

18 вересня офіційно стало відомо, що Латвія внесла Україну до списку країн, які несуть серйозний ризик для здоров'я населення. 

Джерело:  заява  посольства України у Латвії

Латвія внесла Україну до списку ризику - що наразі відомо

Варто звернути увагу на те, що з суботи, 18 вересня, правила в’їзду до Латвії без поважної причини для українських громадян змінюються.

Що важливо розуміти, в’їзд, в тому числі з метою туризму, дозволено лише тим українцям, які мають COVID-сертифікати країн-членів Євросоюзу, ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії, а також мають COVID-сертифікати, які отримано у мобільному додатку "Дія" з QR-кодом для їх перевірки та є сумісними з діючою системою визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 у Латвійській Республіці.

"У разі некоректного відображення інформації при спробі сканування QR-коду варто перезавантажити/оновити сертифікат про вакцинацію у додатку Дія, наголосило посольство. Такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції та звільнені від вимоги тестування на COVID-19 перед прибуттям до Латвії та після прибуття до Латвії. Перед прибуттям до Латвії необхідною вимогою є заповнення анкети на сайті covidpass.lv", - йдеться в повідомленні.

Якщо ж у вас немає відповідних сертифікатів, в’їзд до Латвії дозволено визначеним категоріям громадян України, які наведені у повідомленні посольства.

Як уже згадувалося раніше, влада Латвії вирішила відкрити кордони для українських громадян, у тому числі з метою туризму, в середині липня. З того часу для в’їзду до Латвії потрібно було надати негативний результат ПЛР-тесту чи тесту на антиген, або сертифікат про вакцинацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?