Лавров провів переговори з талібами в Москві
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров провів переговори з талібами в Москві

Лавров провів переговори з талібами в Москві
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 20 жовтня, представники «Талібану», який визнаний терористичною організацією і заборонений в РФ з 2003 року, вперше після захоплення влади в Афганістані приїхали в Москву на переговори.

Джерело: "Російська служба BBC".

Делегація талібів провела в Москві консультації з керівництвом російського МЗС за участю представників інших країн регіону: Індії, Ірану, Китаю, Пакистану, Казахстану, Киргизії, Узбекистану, Таджикистану, Туркменії.

Її очолив другий заступник глави тимчасового афганського уряду Абдул Салам Ханафі. У неї також входили кілька міністрів, в тому числі глава МЗС Афганістану Амір Хан Моттакі.

У Москві пояснюють контакти з талібами бажанням зрозуміти ситуацію в Афганістані і їхні подальші наміри. Як зазначив прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков, хоча "Талібан" не визнаний Росією і світовими державами, "де-факто таліби є керівництвом країни Афганістан".

Приймали делегацію з Афганістану в "Президент-готелі" в центрі Москви.

Про що Лавров говорив з талібами

"Ми закликаємо рух талібів - і про це говорили з поважно. делегацією - строго дотримуватися лінії на недопущення використання території Афганістану ким-небудь проти інтересів третіх країн, перш за все проти безпосередніх сусідів, країн Центральної Азії - наших друзів і союзників", - сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров на початку зустрічі.

Також на зустрічі "московського формату" щодо Афганістану піднімалося питання міжнародного визнання талібів, повідомив колишній посол Росії в Кабулі, зараз директор другого департаменту Азії МЗС Росії Замір Кабулов.

Представники афганської делегації впевнені, що "Талібан" виконав всі умови, щоб міжнародне співтовариство визнало його законною владою Афганістану.

"Чому вони не повинні визнавати нас офіційно? Ми контролюємо всю територію Афганістану, і ми виконали всі умови і відповідаємо всім стандартам як уряд", - сказав Амір Хан Муттакі, в.о. міністра закордонних справ в уряді талібів.

Також він заявив, що зараз, вперше за останні 45 років, Афганістан захищений від загроз. Також він запевнив, що влада не допустить того, щоб територія Афганістану використовувалася для того, щоб загрожувати безпеці інших країн.

Читайте також:

  • Пакистан розкритикував заборону талібів на освіту дівчаток в Афганістані.

  • Таліби погрожували конфіскувати український літак – NYT.

  • Таліби вигадали нові обмеження для населення Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?