Лікарі розповіли про головну небезпеку коронавірусу для вагітних
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікарі розповіли про головну небезпеку коронавірусу для вагітних

Лікарі розповіли про головну небезпеку коронавірусу для вагітних
Джерело:  online.ua

Фахівці Центру з контролю та профілактики захворювань в США (CDC) звертають увагу на те, що вагітні жінки з коронавірусом частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень. Окрім того, наголошується, що вони частіше страждають від ускладнень внаслідок COVID-19 у порівнянні з невагітними.

Джерело: Фейсбук-сторінка МОЗ

Жінки при надії з COVID-19 мають вищий ризик ускладнень в результаті хвороби

Вчені попереджають про те, що вагітні із симптоматичним перебігом COVID-19 також мають на  70%  вищий ризик померти від вірусу.

"Коронавірус під час вагітності також пов’язаний із підвищеною ймовірністю передчасних пологів (народження дитини раніше 37-го тижня) і госпіталізації новонародженого у палату інтенсивної терапії", – пише пресслужба МОЗ.

Лікарі також нагадують про те, що саме вакцинація може захистити від важкого перебігу хвороби. За словами дослідників користь вакцини як для вагітної, так і для дитини набагато більша, ніж будь-які потенційні ризики.

"Вакцинація на будь-якому терміні вагітності не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір та не несе ризику зараження, адже жодна з вакцин не містить живий вірус.І МОЗ, і Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендують вагітним надавати перевагу мРНК-вакцинам. Вони безпечні й не пошкоджують плаценту, всупереч поширеним побоюванням", - заявили у відомстві.

Представники МОЗ також вкотре нагадали про те, що в нашій країні можна отримати щеплення мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

"Мільйони майбутніх матерів у всьому світі щеплені від ковіду вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech без жодних негативних наслідків для них або дитини. Здорова мама – найважливіше для здорової дитини", – підсумувала пресслужба міністерства.

Читайте також:

  • У Харкові відмовляються госпіталізувати пацієнтів з COVID-19: подробиці читайте в нашому матеріалі

  • МОЗ попереджає про розширення "червоної" зони в Україні

  • У МОЗ планують вакцинувати проти коронавірусу дітей

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?