Ліквідація командирів армії РФ є частиною масштабного плану ЗСУ — Newsweek
Категорія
Україна
Дата публікації

Ліквідація командирів армії РФ є частиною масштабного плану ЗСУ — Newsweek

Ліквідація командирів армії РФ є частиною масштабного плану ЗСУ — Newsweek
Джерело:  online.ua

За словами наукового стипендіата програми трансатлантичної оборони та безпеки Центру аналізу європейської політики Федеріко Борсарі, ліквідація українськими військовими командирів злочинної армії РФ є частиною масштабного плану українського військового командування.

Джерело:  Newsweek

Що відомо про полювання ЗСУ на командирів армії РФ 

Борсарі пояснив, що саме командири мають мотивацію, мету і напрямок, тому їхня ліквідація може стрімко підірвати здатність армії вести війну далі.

Це частина ширшої стратегії з руйнування мережі командування і контролю противника з кінцевою метою значного зниження здатності російських сил планувати і проводити скоординовані операції, - зазначає аналітик.

Що кажуть інші аналітики 

За словами колишнього українського військового Віктора Коваленка, для злочинної армії РФ втрата командира погрожує локальним хаосом у відповідних підрозділах.

Зокрема, як підкреслює Коваленко, це відбувається тому, що підрозділи російської армії не навчені та не уповноважені діяти самостійно.

Генерал-лейтенант у відставці армії США Бен Ходжес також переконаний, що удари по вищих воєначальниках істотно ускладнюють дії армії РФ у війні.

Це уповільнює здатність росіян реагувати і передбачати. Це заважає їхньому плануванню, тому що тепер їм потрібно реконструювати, перебудовувати або шукати нове місце, - підкреслює Ходжес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?