Ексчлен екіпажу затопленого крейсера «Москва» розкрив суть російської армії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексчлен екіпажу затопленого крейсера «Москва» розкрив суть російської армії

Ексчлен екіпажу затопленого крейсера «Москва» розкрив суть російської армії
Джерело:  online.ua

Колишній член екіпажа крейсера "Москва", якому вдалося вижити після його затоплення Україною у квітні 2022 року, розповів, якою насправді зсередини є армія Російської Федерації.

Джерело: блог-платформа

14 квітня 2022 року Військово-морським силам України вдалося затопити флагман Чорноморського флоту ВМФ Росії ракетний крейсер "Москва".

Ця подія стала однією з найгучніших перемог українських воїнів, хоча офіційна Москва досі не визнає, що саме Україна змогла знищити найбільший бойовий корабель Чорноморського флоту РФ.

Кремль продовжує брехати своїм громадянам, що РФ втратила "Москву" в результаті "пожежі".

Однак один із членів екіпажу флагмана, якому вдалося вижити, вирішив розповісти правду про суть російської армії та усі її недоліки.

Армія РФ — це просто красива картинка та фотозвіти

Росіянин Олександр не називає свого прізвища в цілях безпеки. Про свій досвід перебування у лавах російської армії та безпосередньо на крейсері "Москва" він вирішив розповісти на анонімній блог-платформі.

За словами колишнього члена екіпажа, одна з головних проблем російської армії полягає в тому, що вона просто імітує своє існування й створює імідж, який не підкріплений реальними досягненнями.

Якщо розкрити тему армійського ідіотизму, то варто розповісти про постійні тренування, тривоги, виконання завдань жодним чином не пов'язаних з реальністю. Всі навчання і тренування, які я проводив на крейсері, були фікцією. Все робилося для того, щоб фотозвіти про виконану «роботу» лягли на стіл до Купріна (командир корабля), а від нього вже вище. Фотозвіти, фотозвіти, і ще раз фотозвіти — у цьому суть усієї армії РФ. Чи вмієш ти професійно виконувати свою роботу чи ні — ролі не грає. Тут важлива лише гарна картинка і твій розпис у журналі бойової підготовки, — розповідає Олександр.

За його словами, так було на прикладі ЗРК "Оса-МА", оскільки цей комплекс ремонтували з 2014 року і за документами він був повністю справний.

Колшній член екіпажу флагмана звертає увагу на те, що одним із небагатьох проявів тверезої оцінки ситуації було визнання командуванням "Москви" небоєздатності ПУ ЗРК С-300Ф "Форт", бо, як виявилось, на Чорноморському флоті для нього немає ракет.

Ще у нас був головний ракетний комплекс ПУ ПРКР П-1000 "Вулкан" у кількості 16 штук, який практично неможливо було запустити через недостатню подачу електроенергії та стиснутого повітря. Про протичовнове озброєння я взагалі мовчу, — скаржиться Олександр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?