Літаки авіакомпаній РФ зазнають масових поломок — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Літаки авіакомпаній РФ зазнають масових поломок — ЗМІ

Літаки авіакомпаній РФ зазнають масових поломок — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Американські журналісти звертають увагу на те, що від початку 2023 року у Росії відбулось щонайменше 7 аварій за участі авіаційного транспорту. Це вкотре підтверджує той факт, що літаки авіакомпаній РФ зазнають масових поломок.

Джерело: The Moscow Times

У січні РФ відбулось 7 аварій за участі авіаційного транспорту

Згідно з останніми даними, протягом минулого року на території країни-агресорки зафіксовано понад 130 інцидентів, у тому числі 28 авіакатастроф, що,звичайно, не може не посилювати стурбованість у фахівців цієї галузі.

На переконання експертів, головною причиною масових поломок може бути відсутність належного обслуговування бортів через дефіцит запчастин в країні, адже компанії, які виготовляють літаки покинули ринок РФ після того, як Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Так, Пасажирський рейс Utair змушений був приземлитися в Західному Сибіру через несправність кондиціонера. Також 6 січня Міжнародний рейс Azur Air до Таїланду з 263 людьми на борту повернувся до Новосибірська через шість годин після зльоту через пошкодження лобового скла. Пізніше того ж дня внутрішній рейс Red Wings до Єкатеринбурга повернувся в Казань після зльоту через те, що шасі літака не вдалося підняти, - йдеться в матеріалі.

Не можна також не згадати про те, що у Пермі 8 січня лайнер авіакомпанії "Побєда" злетів зі злітної смуги в сніг, через що пілоти перервали рейс до Москви. За словами представників аеропорту Пермі, ні сам літак, ні люди, які знаходилися на борту, в результаті інциденту не постраждали.

Окрім того, журналісти нагадують, що 2 людей загинули, ще четверо отримали поранення внаслідок аварії радянського пасажирського літака Ан-2 на Далекому Сході Росії в морозну погоду.

У іншого радянського транспортного літака, ІрАеро Ан-26, двері вантажного відсіку були частково відкриті під час польоту на Далекому Сході Росії, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?