Літаюча машина-трансформер AirCar здійснила перший в світі міжміський політ
Категорія
Технології
Дата публікації

Літаюча машина-трансформер AirCar здійснила перший в світі міжміський політ

Літаюча машина-трансформер AirCar здійснила перший в світі міжміський політ
Джерело:  online.ua

Літаючий автомобіль AirCar здійснив перший в світі міжміський політ. За 35 хвилин літак, який за 2 хвилини перетворюється в автомобіль, подолав 96 км.

Джерело: KleinVision

Перший в світі міжміський політ на борту AirCar здійснив його творець - Стефан Кляйн. Він каже, що цей 35-хвилинний переліт з Нітри в Братиславу став ключовим моментом у розвитку AirCar і наблизив модель до запуску в масове виробництво. Розробники вважають, що аеромобіль відмінно підійде для відпочинку і самостійних поїздок, а також в якості комерційної служби таксі.

На відео першого міжміського польоту AirCar показали, як літаюча машина-трансформер їде по злітно-посадковій смузі, перш ніж піднятися в повітря. Потім аеромобіль приземлився, склів крила і проїхав по автомагістралі, перш ніж прибути в центр словацької столиці.

До речі, після посадки прототипу знадобилося трохи більше двох хвилин, щоб перетворитися в спортивний автомобіль.

Літаюча машина-трансформер AirCar - що про неї відомо

Стефан Кляйн розробляв аеромобіль 20 років. І тепер йому вдалося наблизити сюжети наукової фантастики до реальності.

На даний момент AirCar вже провів в повітрі 40 годин, зробивши 140 тестових польотів. Прототип здатний розганятися до 190 км/год, а максимальна висота польоту може становити близько 2500 метрів, в якості силової установки використовуються два двигуни BMW. Проїхати він може до 1000 км на одному бакі палива.

Розробники планують закінчити всі льотні випробування і оснастити модель більш потужним двигуном, щоб AirCar міг розвивати швидкість до 300 км/год. За планом, машина буде готова до продажу протягом року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?