Литва анулювала статус біженця підозрюваного за держзраду Шарія
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва анулювала статус біженця підозрюваного за держзраду Шарія

Литва анулювала статус біженця підозрюваного за держзраду Шарія
Джерело:  online.ua

У литовському уряді ухвалили рішення про позбавлення російського пропагандиста Анатолія Шарія статусу біженця, а також оголошення його персоною нон грата у межах країни.

Джерело: Європейська правда

Інформацію про це з посиланням на власні джерела оприлюднили одразу кілька українських медіа. Інформатор нагадав, що шарій отримав відповідний статус ще 2012 року, коли нібито зазнав переслідувань з боку влади президента-втікача Віктора Януковича.

“Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича”, - наголосило джерело.

Згідно з уточненням, анулювання усіх документів та оголошення Шарія персоною нон грата відбулося ще 10 травня. Наразі невідомо, чи скористався одіозний пропагандист право на оскарження рішення.

Відповідні наміри у Литві лунали ще 2015 року, коли Шарій почав активно просувати кремлівську повістку в інформаційному просторі та вести відверту пропагандистську кампанію проти України. Водночас він не цурався вдаватися до прямої дезінформації.

Ще 2012 року Шарію вдалося переконати литовський уряд, що його дійсно переслідують незаконно, оскільки він як журналіст вів розслідування проти державних установ, що беруть участь у наркобізнесі.

Де мешкає Шарій

Наразі прокремлівський блогер мешкає в Іспанії. Там він знаходиться буцімто на території власної вілли, яку придбав за гроші нез’ясованого походження.

У лютому 2021 року Шарій отримав підозру відповідно двох статей ККУ ч. 1 ст. 111 про державну зраду та ч. 1 ст. 161 про “порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”.

Навесні СБУ оголосила, що працює над міжнародним розшуком підозрюваного за державну зраду громадянина України.

“Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні по справі Анатолія Шарія”, - додали у спецслужбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?