Литва екстрено вводить надзвичайний стан
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва екстрено вводить надзвичайний стан

Литва екстрено вводить надзвичайний стан
Джерело:  online.ua

9 листопада офіційно стало відомо, що влада Литви схвалила пропозицію Міністерства внутрішніх справ про запровадження надзвичайного стану у районах біля кордону з Білоруссю. Фінальне рішення повинен ухвалити Сейм країни.

Джерело: Delfi

Литва вирішила ввести надзвичайний стан через мігрантів

Згідно з останніми даними, засідання уряду, під час якого детельно обговорили введення надзвичайного стану на литовсько-білоруському кордоні, відбулося зранку 9 листопада. Варто звернути увагу на те, що раніше був запроваджений посилений режим охорони кордону.

"Надзвичайний стан хочуть запровадити з 10 листопада – починаючи з 00:00 й терміном на місяць. Він діятиме на всій ділянці литовсько-білоруського кордону й углиб країни на 5 кілометрів від нього. Крім цього – у пунктах реєстрації й місцях розселення мігрантів у містах Вілюнюс, Кібартай, Рукла, Медінінкай, Пабраде, а також за 200 метрів навколо них", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про надзвичайний стан в Литві

За словами влади країни, після запровадження надзвичайного стану мігрантів та розселених позбавляють права на листування, телефонні розмови й використання інших засобів зв'язку та отримання інформації. Наразі відомо про єдиний виняток – випадки звернень до державних відомств та установ.

Що також важливо розуміти, під час режиму надзичайного стану дозволяється використовувати кошти з державного резерву. Цілком можливо, їх спрямують на усунення загрозу громадському спокою через наплив мігрантів.

Як уже згадувалося раніше, вранці 8 листопада в мережі з’явилися відео, на яких видно велику групу мігрантів, що вирушил до польського кордону. За словами польських журналістів, відеоролик зняли в понеділок вранці недалеко від прикордонного переходу "Брузгі".

Офіційна Варшава стверджує, що білоруська влада готує наймасовіший штурм кордону нелегалами.

За словами міністра охорони Маріуша Блащака, наразі на кордоні перебувають 12 тисяч військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?