Литва надасть 5 млн євро на відбудову навчальних закладів України
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва надасть 5 млн євро на відбудову навчальних закладів України

Школа
Джерело:  LRT

Литва виділила 5 млн євро на підтримку реконструкції шкіл і дитячих садків в Україні.

Литва допоможе Україні відбудувати школи та дитсадки

Литва виділить додаткові кошти для відновлення початкових і середніх навчальних закладів України.

Про це заявила міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте, повідомляє LRT.

Литва виділяє 5 млн євро на підтримку реконструкції шкіл і дитячих садків в Україні.

Гінтаре Скайсте

Гінтаре Скайсте

Міністр фінансів Литви

Вона зустрілася в Києві з міністром фінансів України Сергієм Марченком і головою Національного банку України Андрієм Пішним.

На думку Скайсте, оскільки підтримка України з боку США застопорилася, Європейський союз не може зволікати і повинен зі свого боку забезпечити військову і фінансову підтримку країни, яка бореться з жорстокістю Росії.

Під час візиту міністр також відвідала дитячий садок в Ірпені Київської області, який було відновлено за литовські кошти та обладнано сховищами, що відповідають вимогам безпеки.

Допомога Литви Україні

Литва, Латвія та Естонія з перших днів повномасштабної війни підтримують Україну. Балтійські країни надали військові, фінансову та гуманітарну допомогу, а також прийняли десятки тисяч біженців з України.

Нагадаємо, що Литва придбала для України дві пускові установки ЗРК NASAMS, які допоможуть посилити протиповітряну оборону нашої країни. У листопаді Литва заявила про передачу Україні пускових установок NASAMS, необхідного обладнання, а також позашляховиків для екіпажу.

Наприкінці лютого стало відомо, що у Литві зібрали понад 8 млн євро на закупівлю військового обладнання для українських захисників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?