Литва висловила протест РФ через недавні атаки на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва висловила протест РФ через недавні атаки на Україну

Литва

До Міністерства закордонних справ Литви викликали представника посольства Росії у Вільнюсі, де йому висловили рішучий протест у зв'язку з нещодавніми ракетними та безпілотними ударами по Україні.

Литва висловила протест РФ через недавні атаки на Україну

Литва рішуче засуджує війну Росії проти України, включно з цими актами жорстокої агресії, і закликає Росію негайно покласти їй край. Російське політичне і військове керівництво, винне у злочині агресії проти України, неминуче має бути притягнуто до юридичної відповідальності, - йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що не уникнуть відповідальності й ті, хто завдає ракетних і безпілотних ударів по українських містах та їхніх жителях, цивільній і критично важливій інфраструктурі, які за міжнародним правом вважаються воєнними злочинами.

Росія також буде зобов'язана компенсувати Україні та її народу всі руйнування і втрати, завдані незаконною війною, - йдеться в повідомленні МЗС.

Водночас Литва закликає міжнародне співтовариство посилити військову підтримку України, допомагаючи їй адекватно захищатися від російської військової агресії, і проводити ще принциповішу політику щодо Росії та її прихильників, що ґрунтується на повній міжнародній ізоляції та жорстких міжнародних санкціях.

Масований обстріл України 2 січня

Російські окупанти 2 січня повторили масштабний обстріл, як 29 грудня. Спочатку росіяни випустили 35 дронів-камікадзе, які були всі збиті. Після цього по Україні випустили 99 ракет різних типів.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що сили ППО збили 72 ракети, у тому числі всі 10 "Кинджалів". Головними цілями ворога стали Київ та Харків. Було зафіксовано три влучення ракет у Шевченківському районі Харкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?