Литва висунула чітку вимогу НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва висунула чітку вимогу НАТО щодо України

Литва висунула чітку вимогу НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник Литви Гітанас Науседа після прибуття на саміт НАТО у Брюсселі озвучив жорстку вимогу Альянсу - він наголосив, що Північноатлантичний альянс повинен виконати надані Україні та Грузії обіцянки щодо перспективи членства в НАТО.

Джерело:  сайт НАТО

Влада Литви закликає прийняти Україну та Грузію в НАТО

"Обіцянки, які ми дали Україні та Грузії, мають бути збережені. Нагадаю, що ми дали обіцянки на саміті у Бухаресті в 2008 році щодо перспектив членства", - підкреслив президент Литви.

За словами політика, сьогоднішній саміт повинен детально розглянути не тільки загрози, що йдуть від Росії, але також і від команди білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

"Саміт проходить дуже вчасно, адже ми бачимо різні загрози. Я представляю одну з балтійських країн, які бачать різні загрози зі сходу, які йдуть від Росії, а останнім часом і з Білорусі. Ми хочемо обговорити колективну безпеку, для якої потрібні більші фінансові можливості, які ми обговоримо в рамках стратегії-2030", - зазначає Науседа.

Очільник Литви звернув увагу на те, що режим Олександра Лукашенка перетворюється на реальну загрозу.

"Ми бачимо намагання Росії проковтнути цю країну, створити плацдарм. Білорусь втрачає останні ознаки незалежності і єдність критично важлива для НАТО", - наголосив президент.

Що важливо розуміти, нещодавно новопризначений заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга нагадав міжнародній спільноті про те, що офіційний Київ зробив все необхідне для отримання Плану дій щодо членства у НАТО.

Однак заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане продовжує стверджувати, що у блоці немає згоди про ПДЧ для України.

Столтенберг пояснив, чого очікувати Україні від саміту Альянсу

"Я очікую, що лідери НАТО підтвердять політику відкритих дверей. Саміт продемонструє підтримку НАТО для Грузії та України та їхніх євроатлантичних прагнень. Фокус робиться на реформах, і ми продовжимо допомагати їм у впровадженні цих реформ", — наголосив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?