Литва закриває частину КПП на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва закриває частину КПП на кордоні з Білоруссю

Литва закриває частину КПП на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Литва планує закрити кілька КПП на кордоні з Білоруссю у відповідь на передислокацію найманців ПВК "Вагнер". З шести КПП залишиться чотири.

Джерело: LRT

У відповідь на передислокацію найманців ПВК "Вагнер" до Білорусі Литва планує закрити два із шести прикордонних КПП.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Арнольдас Абрамавічус.

Найближчим часом буде ухвалено рішення про закриття двох пунктів пропуску на кордоні. Якщо сьогодні у Польщі практично один пропускний пункт, то маємо їх шість. Одним із превентивних заходів буде скорочення шести контрольно-пропускних пунктів до чотирьох, — сказав він.

Розглядається питання про закриття пунктів пропуску у Шумську та Тверячусі. Рішення про це має ухвалити уряд.

Закриття КПП знизить загрозу від Білорусі

Заступник командувача Служби охорони держкордону Литви Саулюс Некрашявічюс повідомив, що закриття деяких чинних прикордонних пунктів на кордоні з Білоруссю знизить загрози.

Голова Комітету Сейму з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащунас заявив, що з найманцями "Вагнера" в Білорусі закриття деяких литовських прикордонних пунктів є лише питанням часу.

Закриття деяких точок – лише питання часу. Це обов'язково буде зроблено. Я можу зараз не вдаватися в деталі, які саме, але якщо ми побачимо, що ситуація погіршується, то також буде прийнято рішення щодо повного закриття кордону, – зазначив він.

Раніше стало відомо, що Польща, Литва та Латвія можуть спільно прийняти рішення про закриття своїх кордонів із Білоруссю, якщо на їхньому кордоні з країною відбудуться серйозні інциденти за участю ПВК "Вагнер".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?