Людожер не стане вегетаріанцем. ГУР оцінило ймовірність майбутніх обстрілів армією РФ енергосистеми України
Категорія
Україна
Дата публікації

Людожер не стане вегетаріанцем. ГУР оцінило ймовірність майбутніх обстрілів армією РФ енергосистеми України

Енергосистема України
Джерело:  РБК Україна

Країна-терорист не відмовилася від своїх планів зруйнувати українську енергетику у осіннє-зимовий період.

Людожер не стане вегетаріанцем

Абсолютно ймовірно, що РФ не відмовиться від тактики обстрілів енергетики України і цієї осені-зими. При цьому, коли саме окупанти почнуть такі атаки, сказати неможливо.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Це держава-терорист, яка щодня продовжує наносити удари по мирних українських містах, продовжує знищувати цивільну інфраструктуру і вбивати мирних українців. Відповідно, що стосується зимового періоду і потенційних атак на критичну інфраструктуру, зокрема на енергетику - то це абсолютно ймовірний сценарій, на превеликий жаль, – сказав він.

На думку розвідника, жодних підстав вважати, що ворог змінив свою тактику чи повернувся до норм міжнародного права, чи до принципів гуманізму, немає.

Чи є шанс, що людожер стане раптом вегетаріанцем? Напевно є. Але все ж таки треба готуватись до того, що людожер і далі захоче вбивати і їсти щось живе. Тому, звичайно, Україна готується до продовження терористичних атак з боку Росії, – зазначив він.

Водночас в ГУР не назвали конкретні дати, коли саме РФ може почати атаки на енергетику України.

Бо остаточне рішення росіян може бути скориговано в будь-який момент, тому робити якісь анонси буде неправильно. На будь-який сигнал повітряної тривоги треба зважати всім - і цивільним, і військовим, – сказав Юсов, зазначивши, що будь-який ракетний удар - чи це 20, 30 ракет чи 100 - це серйозний виклик і загроза для інфраструктури та Сил оборони України.

Відключення світла в Україні

Осінь та зиму 2022-2023 років російські окупанти масовано обстрілювали територію України, намагаючись атакувати об'єкти енергетики. Попри ефективну роботу ППО, без влучань обійтись не вдалося. Тому в деякий період довелося застосовувати екстренні, а потім вже планові відключення світла.

Раніше міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що в Україні відновили практично всі теплові електростанції, які росіяни пошкодили ракетними ударами.

В "Укренерго" заявили, що під час цієї зими можуть бути проблеми, пов’язані з масованими обстрілами. Але енергосистема не розвалиться і буде працювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?