Ліван почав погрожувати Ізраїлю війною через операцію у Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ліван почав погрожувати Ізраїлю війною через операцію у Газі

Прапор Лівану
Джерело:  online.ua

Ліван вимагає від Ізраїля виведення військових з території Сектора Гази і погрожує розв'язанням регіональної війни. 

Ліван вимагає від Ізраїлю вивести війська з Гази та погрожує війною

Прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті у коментарі журналістам видання Al-Ghad висунув Ізраїлю ультимативну вимогу щодо виведеня військових з території Сектора Гази.

При цьому Мікаті зазначив, що у разі відмови на Близькому Сході спалахне ще один регіональний конфлікт, який швидко переросте у масштабну війну у разі ударів ізраїльських військових по півдню Лівану.

Сьогодні, 6 січня, під час зустрічі з Верховним представником Європейського Союзу Жозепом Борреллем глава уряду Лівану запевнив, що Бейрут "прагне миру, а не розпалення війни".

Ми прагнемо досягти стабільності, і ми встановлюємо необхідні контакти з цього приводу, тому що будь-які масштабні бомбардування в південний Ліван призведе регіон до масштабного вибуху, - зазначив прем’єр-міністр Лівану.

За його словами, виконання вимог Міжнародної резолюції №1701, яка перед усім вимагає виведення ізраїльських військових з ліванської території.

Що відомо про загострення між Ізраїлем і Ліваном

Коментуючі сьогоднішні заяви організації "Хезболла" про удар 62 ракетами по ізраїльській базі Мерон у відповідь на ліквідацію заступника глави ХАМАС шейха Салеха Аль-Арурі у Бейруті минулого вівторка, Мікаті заявив, що ця база розташована "на вершині гори Джармак на півночі окупованої Палестини, і це найвища гірська вершина в окупованій Палестині".

Ліванські ЗМІ стверджують, що ізраїльська артилерія обстріляла міста Мейс аль-Джабаль, Ваді аль-Салукі та околиці Хули на півдні Лівану.

За словами Мікаті, рейд Сил оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) був націлений на околиці міста Ярун на півдні Лівану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?