Луческу оновив унікальний рекорд у Лізі чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Луческу оновив унікальний рекорд у Лізі чемпіонів

Луческу оновив унікальний рекорд у Лізі чемпіонів
Джерело:  online.ua

Головний тренер київського клубу “Динамо” Мірча Луческу оновив унікальний рекорд у матчах рівня Ліги чемпіонів - напередодні грою проти “Бенфіки” він підтвердив свій статус найбільш вікового наставника в історії групового етапу.

Джерело: Суспільне Спорт

За оприлюдненими даними, на момент проведення матчу румунському фахівцю “виповнилося” 76 років та 46 днів.

Луческу очолив тренерський штаб “Динамо” влітку 2020 року, перед попереднім сезоном 2020/21. З київською командою він грав два кваліфікаційні раунди й вивів її до групового етапу Ліги чемпіонів.

Там за підсумками першого матчу проти італійського “Ювентусу” торік на відповідному етапі він здобув статус найбільш вікового тренера. Він мав його упродовж 5 наступних матчів турніру та знову став лідером цього “рейтингу”.

В цілому до ТОП-5 найстаріших тренерів групового етапу найпрестижнішого єврокубка входять:

  • Мірча Луческу (76 років 46 днів);

  • Юпп Хайнкес (72 роки 356 днів);

  • Юрій Сьомін (72 роки 68 днів);

  • Алекс Фергюсон (71 рік 240 днів);

  • Раймонд Геталь (71 рік 168 днів).

Водночас це не єдиний рекорд, який здобув Луческу в “Динамо” та Лізі чемпіонів. Наприклад, завдяки перемозі над угорським “Ференцварошем” торік (з рахунком 1:0) він став найстарішим теренром, який перемагав на груповому етапі турніру.

Наймолодшим тренером нового розішрашу Ліги чемпіонів став Маттіас Яйссле з Зальцбурга, якому виповнилося 34 повних роки.

Матч Динамо - Бенфіка

Київський клуб не зміг подолати опонента у першій грі групового етапу Ліги чемпіонів. На останніх хвилинах футболісти під тренерством Луческу зуміли забити один м’яч, однак суддівство його скасувало.

“Сьогодні ми грали проти сильного суперника. Якби не останні 10 хвилин, коли ми створили хороші гольові моменти та забили м'яч, я був би задоволений результатом, а так залишився осад через скасований гол. Зрозуміло, що домінувала “Бенфіка”, ми віддали ініціативу супернику, щоб зіграти компактно в обороні. Організували захист таким чином, щоб не залишати вільні зони між лініями за спиною, створюючи при цьому проблеми супернику на контратаках. На жаль, забитий гол не був зарахований”, - констатував Луческу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?