В УЄФА скасували суворі карантинні обмеження для фанатів клубів
Категорія
Спорт
Дата публікації

В УЄФА скасували суворі карантинні обмеження для фанатів клубів

В УЄФА скасували суворі карантинні обмеження для фанатів клубів
Джерело:  online.ua

У виконавчому комітеті УЄФА напередодні у понеділок, 6 вересня, ухвалили рішення про послаблення обмежень для фанатів футболу - тепер людям дозволено відвідувати виїзні матчі клубів, за які вони вболівають.

Джерело: УЄФА

За оприлюдненими даними, згідно з новим рішенням допуск чи недопуск фанатів команд до інших країн, де гратимуть матчі, залежить виключно від відповідних карантинних правил у цих країнах - центральних чи регіональних.

“Щодо медичних принципів, то поправки є результатом безперервнихй кампаній вакцинації в Європі та вирішення багатьох країн дозволити вакцинованих і видужав особам вільно переміщатися через кордони й відвідувати громадські заходи без подальшого тестування. Стосовно принципів роботи, затверджені зміни були запропоновані на основі досвіду, накопиченого в ході більш ніж 2000 матчів турнірів УЄФА, які в цей час успішно зіграні”, - уточнили в організації.

Одночасно з цим на рівні УЄФА було ухвалено рішення про скасування обов’язкового тестування на коронавірус футболістів чи персоналу, які можуть підтвердити проходження повного курсу вакцинації чи тих, хто переніс хворобу - для доступу до внутрішніх приміщень стадіону.

Також рішення стосувалося присутності журналістів на матчах.

“Було вирішено скасувати вимоги щодо обов'язковому видаленні в робочих зонах на відкритому повітрі, що також дозволить проводити додаткові операції на стадіоні та може дозволити більшу кількість трансляцій і засобів масової інформації бути присутніми на матчах. Проте, всі операції на стадіоні, як завжди, будуть підкорятися будь-яким правилам або вимогам, встановленим місцевою владою”, - додали в асоціації.

Футбол і коронавірус

Карантин в цілому торкнувся футбольного спорту ще у березні торік. Національні турніри було скасовано, а ТОП-змагання Європи, наприклад - Лігу чемпіонів, догравали до кінця літа після послаблення обмежень у надзвичайно стислому форматі.

Також періодично повертаються ризики щодо скасування й перенесення різних окремих матчів, коли загострюється епідемічна ситуація в окремих регіонах континенту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?