Лукашенко підготував новий "удар" проти ЄС за санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко підготував новий "удар" проти ЄС за санкції

Лукашенко підготував новий "удар" проти ЄС за санкції
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко виступив напередодні у п’ятницю, 6 травня, з новими погрозами на адресу Євросоюзу через введені після свого режиму санкції.

Джерело: пресслужба Лукашенка

За оприлюдненими подробицями, невизнаний за межами республіки президент “неформально” зустрівся зі своїм колегою — екслідером Молдови Ігорем Додоном.

“Я вчора сказав — прем'єр мені доповідав за підсумками кварталу — зрештою, треба їм відповідати. Ми не хочемо жодної економічної війни. Вони все (європейці): санкції, санкції, ми введемо санкції! Ну ми відповімо. Скільки можна схиливши голову ходити? Хочуть вони через Середземне море товари возити туди на Схід — в Росію, Китай, — нехай возять”, - стверджує Лукашенко.

Він наголосив, що уряд нібито тримав доручення проінформувати європейські країни щодо перспективи санкцій у відповідь з боку білоруського режиму.

“Я ось сьогодні міністру закордонних справ доручив, прем'єр-міністру, спецслужбам: доведіть до них реальні факти і перспективи, якщо ви візьметеся за зброю санкцій... Підкреслюю: ми змушені будемо відповідати, щоб нашому народу не соромно було, що у них є таке керівництво”, - резюмував Лукашенко.

Ситуація в Білорусі

У серпні 2020 року Олександр Лукашенко оголосив себе переможцем президентських виборів на тлі висвітлення сотень інцидентів, пов’язаних з фальсифікаціями голосів.

Тисячі білорусів у різних регіонах країни почали організовувати масові протести проти такого диктаторського кроку. Найбільш потужними акції стали передбачувано у столичному Мінську.

Лукашенківські силовики надзвичайно жорстоко відреагували на вуличні заворушення — людей били кийками, відстрілювали гумовими кулями, а також “пакували” до поліцейських відділків, де тривали кілька днів та супроводжували буквально тортурами.

На тлі цих подій сам Лукашенко почав стверджувати нібито про загрозу державного перевороту, влаштованого ЄС та США, а публічні виступи його перетворилися на яскраві піар-акції — то диктатор прилетить до резиденції гелікоптером та з автоматом у руці, то буде говорити про підготовку власного вбивства з боку Вашингтона.

ЄС, США, Україна та окремі інші держави ввели санкції проти режиму в РБ через насилля над людьми та фактично захоплення влади. Вони передбачені перш за все проти топпосадовців країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?