У Путіна заявили про докази заколоту проти Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна заявили про докази заколоту проти Лукашенка

У Путіна заявили про докази заколоту проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили про наявність у російських спецслужб нібито доказів щодо заколоту й замаху на білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Джерело: ТАСС

За словами президентського речника Дмитра Пєскова,

“Докази є у спеціальних служб. Наші спеціальні служби у співпраці реалізували операцію по припиненню злочинних планів з повалення законної влади в Білорусі. Спецслужби мають всі необхідні докази. Крім того, вони також мають і зізнання деяких учасників цього заколоту”, - наголосив представник Володимира Путіна.

Замах на Лукашенка

Спробу усунути білоруського самопроголошеного президента республіки від влади силовим шляхом безпосередньо в Мінську обговорюють ще з серпня 2020 року — тоді в Білорусі почалися масові протести буквально у всіх містах.

Утім, вже у квітні 2021-го Лукашенко почав говорити про новий заколот. Його мали здійснити нібито політолог Олександр Федута, опозиціонер Григорій Костусєв разом з юристом Юрієм Зенковичем. Вони нібито обговорювали замах на диктатора та його дітей.

Він мав на увазі своїх трьох синів - 16, 41 та 45 років віком відповідно.

“Чому я мовчав — про себе, про сім'ю, про дітей не хочеться говорити. Але вони взялися за дітей. У планах захоплення дитини одного, другого, як вийде. Посадимо в льох. До речі, в Гомельській області льох підготували. Ми затримали групу, вони провели, показали, як це все планували”, - цитують його заяву білоруські медіа.

Хто планував замах на Лукашенка

Білоруська та російська сторона одностайно звинуватили Сполучені Штати у спробі силового повалення режиму. Це питання нібито обговорювали навіть президенти Володимир Путін і Джо Байден.

Російський лідер згадав цей нібито заколот навіть у своїй промові до Федерального зібрання РФ. Він наголосив, що західні країни “взагалі вже перейшли всі межі”.

Утім, це стверджувала людина, за президентства якої вбили Бориса Нємцова, отруїли та ув’язнили Олексія Навального, окупували український Крим та намагалися влаштувати політичні вбивства в Європі (зокрема, замах на Скрипалів за допомогою “Новачка”), а також, ймовірно, влаштували вибух на арсеналі в Чехії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?