Лукашенко та Путін терміново обговорили ситуацію навколо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко та Путін терміново обговорили ситуацію навколо України

Лукашенко та Путін терміново обговорили ситуацію навколо України
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та глава РФ Володимир Путін сьогодні провели телефонні переговори. Спочатку спілкувались про ситуацію на білорусько-польському кордоні, але не оминули увагою тему України.

Джерело: "Белта"

Лукашенко проінформував про телефонну розмову з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Домовились і про графік майбутніх контактів. Також політики обговорили навчання України та США у Чорному морі.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений президент заявив, що хоче розмістити на кордоні з Україною, у північних та західних регіонах своєї країни російські ракетні комплекси, "Іскандери", вони здатні досягати відстані до 500 кілометрів.

З такою пропозицією-проханням Лукашенко вже звернувся до Путіна. Каже, що Білорусь має тільки установки "Полонез" з максимальною дальністю пуску у 300 кілометрів. Тому, за словами білоруського політика, "хай стоять Іскандери".

"Зараз штурхаю вашого президента (Володимира Путіна — ред.), мені треба тут ваші ці 500-кілометрові ракетні установки "Іскандер", — заявляв Олександр Лукашенко.

Днями нелегітимний президент також нагадав про запуски ракет під час нещодавніх спільних з Росією навчань "Захід-2021". За його словами, білоруські військовослужбовці знають, "де ракетою треба завдати удару, і "Точку" задіяти, і "Бук-МБ".

Білоруський диктатор стверджує, що армія РБ "підготовлена" та "непогано озброєна". Також він не виключає, на території Білорусі можуть розгорнутись військові дії.

"Але в нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми готові до цього", — каже він

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?