Лукашенко заради економії скоротить "безперспективні" посольства за кордоном
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко заради економії скоротить "безперспективні" посольства за кордоном

Лукашенко заради економії скоротить "безперспективні" посольства за кордоном
Джерело:  online.ua

Лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко оголосив про готовність скоротити окремі закордонні посольства, оскільки майже немає перспектив налагодження відносин з відповідними державами.

Джерело: БЕЛТА

За його словами, наразі триває перегляд білоруської дипломатичної присутності за кордоном. Дипломатична служба нібито повинна ґрунтуватися не на теоретиках, які “відірвані від життя”.

“Тож навіщо нам зберігати свої посольства, витрачати бюджетні кошти на їх утримання? До чого там повний штат дипломатів, що відповідають за напрямки, які поставлені на паузу, м'яко кажучи? У таких випадках потрібно працювати на умовах взаємності, як це недавно було зроблено з Польщею та Литвою”, - наголосив диктатор.

Лукашенко звернув увагу на можливість обговорення всіх найважливіших проблем на платформах Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організацій світового рівня.

“Там є можливість говорити з усім світом і нема потреби тримати політичних радників в країнах, які заморозили з нами контакти в силу своїх переконань чи ведуть проти нас деструктивну діяльність… Повторю свою головну умову — відкривати нові установи за кордоном тільки коштом грамотного перерозподілу наявних ресурсів. Не повинно бути ніякого роздування штату”, - резюмував Лукашенко.

Міжнародна реакція на події в Білорусі

Спроби Олександра Лукашенка усіма шляхами утримати владу в республіці спричинили обурення за кордоном. Проти представників режиму ввели у Євросоюзі три пакети санкцій, до яких, зокрема, приєдналася України.

Також Міністерство закордонних справ у Києві наголошувало, що через обурливі та безпідставні заяви білоруської сторони держава вважає за необхідне перевести відносини з офіційним Мінськом у режим “паузи”.

З того часу політичні й дипломатичні випади режиму проти українського сусіда тільки посилилися, адже зник фактор стримання заради непошкодження відносин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?