Тихановська закликає Україну приєднатися до боротьби з Лукашенком
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська закликає Україну приєднатися до боротьби з Лукашенком

Тихановська закликає Україну приєднатися до боротьби з Лукашенком
Джерело:  online.ua

Відома білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська звернулася до команди українського лідера Володимира Зеленського та заявила, що розраховує на більш жорстку позицію з боку офіційного Києва для тиску на режим нелегітимного президента Олександра Лукашенка.

Джерело: "ЄП"

Про що Тихановська просить Україну

"З боку офіційної України нам хотілося б більше рішучих заяв, більш жорсткої позиції і якоїсь фінансової ізоляції Білорусі, тому що це дуже важливий момент тиску на режим... Ми хочемо переконати офіційну Україну... Не те щоб переконати – хочемо донести нашу точку зору: щоб режим впав, щоб змусити його почати спілкування з білорусами, потрібен максимальний тиск – політичний, економічний. Україна в цьому питанні може зробити дуже багато", - наголосила Світлана Тихановська.

Окрім того, опозиціонерка подякувала команді Володимира Зеленського за підтримку білоруського народу, зокрема, за прихисток тих людей, які були змушені тікати з Білорусі через насилля та утиски з боку режиму.

"Для нас це дуже важливо. Україна відіграє істотну роль у житті Білорусі, і ми знаємо про наші добросусідські відносини. Але якщо український уряд, українці в цілому будуть голосніше висловлюватися про Білорусь, ми будемо дуже вдячні. Будь ласка, тримайте Білорусь на порядку денному", - додала Тихановська.

Політикиня звертає увагу на те, що має намір відвідати Україну, однак поки не отримала запрошення від Кабінету міністрів.

"Ми отримали запрошення від парламенту України. З боку уряду офіційного запрошення не було", - зазначила опозиціонерка.

Як відбудеться падіння режиму Лукашенка

"Він (режим Лукашенка — ред.) обов’язково впаде, це питання лише часу і кількості жертв – людей, якими режим готовий пожертвувати заради збереження влади однієї людини", — вважає Світлана Тихановська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?