Лукашенко заявив про спецоперацію білоруських спецслужб в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко заявив про спецоперацію білоруських спецслужб в Україні

Лукашенко заявив про спецоперацію білоруських спецслужб в Україні
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про нібито проведення працівниками підконтрольного йому КДБ спецоперації в Україні зі звільнення з полону десятків громадян Білорусі.

Джерело: "Белта"

Лукашенко вигадав якусь спецоперацію в Україні 

За словами білоруського диктатора, так звана "спецоперація" пройшла без шуму та пострілів.

Явно не з власної волі виявилися заручниками, і не лише ситуації, а й окремих бажань найгірших людей в Україні. Коли почалася спецоперація Російської Федерації, наші люди, кілька десятків, залишилися там, прямо скажемо, заручниками ситуації. І їх треба було повертати додому, в сім'ї. Дійшло до того, що ці негідники почали захоплювати там наших людей, насамперед водіїв автомобілів, які на той час потрапили туди. Заарештували півтори тисячі вагонів, захопили наші автомобілі і до сотні, на мою думку, наших хлопців, які керували цими фурами. Я попереджав українців, що ми змушені будемо провести спеціальну операцію зі звільнення цих людей. Ми таку спеціальну операцію провели. І всіх наших людей звільнили, - заявив Лукашенко.

Фото - belta.by

За його словами, що нібито до початку так званої "операції білоруських спецслужб" двох громадян нібито вбили українці.

Зі свого боку секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Україна уважно стежить за діями білоруської сторони та усвідомлює загрозу збоку режиму Лукашенка.

Ми розуміємо, що відбувається на території Білорусі, ми слідкуємо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати з цього боку. На жаль, там, окрім цього рішення , вже розташовані російські "Іскандери", і рівень загрози з того боку нам зрозумілий...залежить від нашого війська, від багатьох факторів. Ще раз наголошую, коли 24 лютого ніхто не вірив, що ми будемо тримати оборону, ми її тримали. Більше того, ми звільнили від загарбників Київську, Сумську, Чернігівську області. Перед війною було багато нарад у президента з військовими, і на питання Володимира Олександровича, чи зможемо ми утриматися, генерал Залужний відповів доволі чітко, що тільки бій це може показати. Так само відповідаючи на ваше питання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних сил, - зазначив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що в Україні ніхто не очікував нападу військ РФ з території Білорусі.

За два дні до війни міністр оборони України спілкувався з білоруським "колегою", і той запевняв, що ні в якому разі цього не буде.

Головний український прикордонник за день спілкувався з головним прикордонником Білорусі. І той теж запевняв, що агресивних дій з боку РБ не буде. "Але вони пішли не тільки з цього боку, вони пішли по всьому кордону", - зазначив Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?