Лукашенко звинуватив Київ у втраті суверенітету, бо Україна не інтегрується з РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко звинуватив Київ у втраті суверенітету, бо Україна не інтегрується з РФ

Лукашенко звинуватив Київ у втраті суверенітету, бо Україна не інтегрується з РФ
Джерело:  online.ua

Самопроголошений державний лідер Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що Україна нібито втратила власний суверенітет, однак прості громадяни в цьому жодним чином не винуваті.

Джерело: БЕЛТА

За словами невизнаного президента, державний суверенітет України “тане”.

“Дякую всім росіянам за підтримку в боротьбі за збереження суверенітету і незалежності Білорусі... Це дуже важливо і цінно для нас, тому що ми бачимо, як тане державний суверенітет наших південних сусідів. Нехай пробачать нам жителі півдня, так вже сталося”, - наголосив Лукашенко.

Він ще раз додав, що український народ не має відношення до суверенітету, який нібито буде втрачено.

“Це наш братній народ, ми завжди були і будемо разом. Але що поробиш, коли керівництво нашої братньої України пішло іншим шляхом”, - стверджує диктатор.

Водночас він не уточнив, за яких ознак ідентифікував цей процес - втрату суверенітету.

Також Лукашенко не пояснив, як Білорусь, що наразі вимушена продовжувати інтеграцію з Росією у так звану Союзну державу, та в майбутньому буде виплачувати Москві позику в 3 мільярди доларів США, зуміла зберегти власний суверенітет попри все вищесказане.

“Росія завжди була, є й буде стратегічним партнером Білорусі, а наш братський союз - це цінність, яку необхідно зберегти, примножити та передати майбутнім поколінням”, - резюмував Лукашенко під час особистого обговорення інтеграції з президентом Володимиром Путіним 1 липня.

Лукашенко про Україну

Самопроголошений президент Білорусі нещодавно публічно почав погрожувати, що його країна не прийматиме літаки, які будуть летіти з території України. Утім, українські літаки вже з травня не перетинають білоруський повітряний простір.

“Хоча ми зараз ведемо діалог. Якщо Україна закрила нам проліт, то й ми не будемо з України приймати літаки. Треба створити рівні умови для наших літаків "Белавіа"...Якщо ми таким шляхом летимо, то ми й інших заставимо так летіти до нас у Білорусь”, - додав Лукашенко, маючи на увазі “гак” літаків, які наразі оминають український простір.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?