Львівщина проголосувала за заборону діяльності церкви Московського патріархату
Категорія
Політика
Дата публікації

Львівщина проголосувала за заборону діяльності церкви Московського патріархату

Львівщина проголосувала за заборону діяльності церкви Московського патріархату
Джерело:  online.ua

29 листопада депутати Львівської обласної ради під час засідання прийняли рішення про необхідність заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Львівської області. Також депутати надіслали звернення до Верховної Ради з проханням підтримати це рішення.

Джерело: Львівська обласна рада

На Львівщині заборонили діяльність церкви Московського патріархату

У своєму рішенні обласні обранці звертаються до Верховної Ради України щодо внесення відповідних законодавчих змін із метою заборони діяльності релігійних організацій УПЦ МП, керівний центр якої знаходиться у державі, яка здійснила військову агресію проти України та окупувала частину її території, – зазначається у повідомленні.

 Львівська облрада рекомендує органам місцевого самоврядування області сприяти зміні підлеглості громад УПЦ Московського патріархату в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів релігійних громад.

Також львівські депутати звернулися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони Львівщини щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.

Нагадаємо, ще у травні в Конотопі офіційно заборонили діяльність УПЦ МП. За словами мера Конотопа Артема Семеніхіна, Українська православна церква Московського патріархату несе загрозу національній безпеці України.

СБУ проводить обшуки в приміщеннях УПЦ МП

Додамо, що нещодавно СБУ та Нацполіція провели обшуки на території Почаївської духовної семінарії в Тернопільській області та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів — зокрема брошури та книжки ксенофобського і ненависницького протиукраїнського змісту.

Також слідчі СБУ провели обшуки серед керівників та представників УПЦ МП у Кіровоградській області та виявили докази підтримки кремлівського окупаційного режиму.

У Києві СБУ проводили контррозвідувальні заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та Корецького Свято-Троїцького монастиря. Правоохоронці знайшли проросійську літературу, мільйони готівки у різній валюті та "сумнівних" громадян РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?