Львова-Бєлова заявила про депортацію з України понад 700 тис дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

Львова-Бєлова заявила про депортацію з України понад 700 тис дітей

Львова-Бєлова заявила про депортацію з України понад 700 тис дітей
Джерело:  online.ua

У Росії заявили, що з лютого 2022 року викрали з окупованих територій України понад 700 тисяч дітей. Більшість з них депортували з батьками або родичами. Частину дітей незаконно влаштували в прийомні родини.

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на доповідь російської уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової

Про що йдеться в доповіді Марії Львової-Бєлової

У документі зазначень, що до РФ вивезли близько 1,5 тисячі вихованців установ для дітей-сиріт. Зокрема 288 дітей з окупованої частини Донеччини влаштували в прийомні сімʼї, з Луганської області — 92 дитини.

 З квітня до жовтня 2022 року в російські прийомні сімʼї влаштували ще 380 дітей з Донбасу, які, за словами Бєлової, залишилися без піклування батьків.

Також там зазначено, що у листопаді 2022 року у близькості від лінії фронту опинився дитячий будинок-інтернат в Олешках Херсонської області.

Звідти викрали 52 дітей з тяжкими патологіями, їх «тимчасово» перевезли«на безпечну територію» – до окупованого Криму.

Наприкінці літа – восени 2022 року у звʼязку з ситуацією на лінії фронту батьки з Херсонської, Запорізької, Харківської областей та інших територій добровільно відправили дітей на відпочинок, у тому числі для захисту від воєнних дій. Їх разом із супроводжуючими, за дорученням від батьків , прийняли санаторії та організації відпочинку та оздоровлення Криму та Краснодарського краю, - заявили в звіті.

Скільки дітей ідентифікувала Україна

Станом на 31 липня, офіційно Україна знає про депортацію 19 546 дітей. Про них стало відомо з повідомлень Національному інформаційному бюро України вsl батьків, опікунів чи свідків депортації.

Депортація дітей є воєнним злочином, через що Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

В Україну наразі повернули лише 386 дітей.

Про долю деяких з них дивіться в документальному проєкті online.ua "Понівечене дитинство".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?