Ляшко розповів, як і на скільки лікарям можуть підвищити зарплати
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко розповів, як і на скільки лікарям можуть підвищити зарплати

Ляшко розповів, як і на скільки лікарям можуть підвищити зарплати
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко офіційно повідомив, що в Україні будуть підвищувати зарплати медичним працівникам. За його словами, кількість додаткового фінансування для системи охорони здоров'я вже обговорили.

Джерело: "24 канал"

Ляшко пояснив, якою повинна бути зарплата медиків

Як стверджує міністр, заробітна плата медпрацівників повинна бути як мінімум рівнозначна середньої.

"Одне з питань – мотивація медичних працівників", - підкреслив глава МОЗ.

Віктор Ляшко звернув увагу на те, що нещодавно він з очільником Мінфіну обговорили бюджетний запит на 2022 рік. Серед тем обговорення було додаткове фінансування для системи охорони здоров'я, зокрема для програми медичних гарантій, щоб розв'язати питання підвищення зарплат медичним працівникам.

"Я думаю, у нас все вийде, якщо ми працюємо як єдина команда", – зазначив міністр.

Що важливо розуміти, українськи лідер Володимир Зеленський 18 червня підписав указ, який встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків. Для середнього медичного персоналу зарплата має бути не менше 13,5 тисяч гривень, а для лікарів – мінімум 20 тисяч.
Окрім того, наголошується, що 1 вересня минулого року підвищили зарплати медикам, які працюють в установах спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.
Глава держави стверджував, що тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько 7 тисяч гривень. Після підвищення з вересня вона буде приблизно 10 тисяч 500 гривень.
Як уже згадувалося раніше, збільшення зарплати лікарям було передбачено в розмірі 70% від посадового окладу: фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – в розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – в розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?