Лютий треш: Рада вимагає пояснень від Міноборони після скандалу з військовим парадом
Категорія
Україна
Дата публікації

Лютий треш: Рада вимагає пояснень від Міноборони після скандалу з військовим парадом

Лютий треш: Рада вимагає пояснень від Міноборони після скандалу з військовим парадом
Джерело:  online.ua

В парламенті України зажадали пояснень та вибачень від очільника Міноборони Андрія Тарана за намір показати жінок-військовослужбовиць на параді до 30-річчя незалежності України на підборах. З такою заявою виступили віце-спікерка Олена Кондратюк та представники міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" з трибуни Ради.

Джерела: сайт ВРУ, "Армія Inform"

Депутати обурилися підборами жінок на військовому параді

"Сьогодні у Збройних силах України служать понад 31 тисяча жінок, із них понад 4 100 є офіцерками. Статус учасника бойових дій отримали понад 13,5 тисяч жінок. У порівнянні з 2014 роком жінок у війську збільшилося в рази. Ви знаєте, як багато жінок надихнулися після цих змін іти і служити у військах. І як можна спаплюжити цю просту ідею натхнення. Це провести військовий парад до 30-річчя нашої незалежності, де військові жінки повинні крокувати на підборах. Цей лютий треш, вибачте,ми побачили на сайті Міністерства оборони. Пане міністр оборони, Ви так наближаєте нашу армію до стандартів НАТО?", - публічно поцікавилася Олена Кондратюк.

Народні обранці хочуть, щоб оборонне відомство негайно провело службове розслідування, а також пояснило українцям, хто ухвалив це скандальне рішення, скільки грошей витратили на закупівлю цього взуття з податків громадян і хто понесе матеріальну відповідальність за це.

Окрім того, від Андрія Тарана вимагають "публічно вибачитися перед своєю армією та ветеранками".

Кондратюк звернула увагу на те, що стаття 24 Конституції чітко говорить про рівні права і можливості чоловіків і жінок.

"Жінок перетворюють на якихось карнавальних ляльок, які повинні розважати натовп. Зеленський поняття зеленого не має як верховний головнокомандувач, що таке стандарти і критерії НАТО – це не підбори під час параду", - поскаржилася у Раді.

Нагадаємо, представникам видання "Армія Inform" вдалося дізнатися, що 24 серпня на військовому параді до Дня Незалежності разом із іншими підрозділами Хрещатиком крокуватиме жіноча "коробка" військовослужбовиць ЗСУ.

Цьогоріч вони крокуватимуть у парадній формі, без зброї, у туфлях на підборах - ця звістка спровокувала шквал критики у соціальних мережах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?