Маємо протистояти агресії РФ сьогодні, щоб стримати інших агресорів завтра — Байден на Генасамблеї ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Маємо протистояти агресії РФ сьогодні, щоб стримати інших агресорів завтра — Байден на Генасамблеї ООН

Маємо протистояти агресії РФ сьогодні, щоб стримати інших агресорів завтра — Байден на Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден виступив на Генасамблеї ООН і підкреслив важливість протистояння вторгненню Росії в Україну, закликавши світових лідерів твердо підтримувати Володимира Зеленського та Україну.

Джерело: CNN

Виступ Байдена на Генасамблеї ООН

Байден сказав, що президент Росії Володимир Путін і його збройні сили роблять ставку на те, що світ втомиться підтримувати Україну, а країни в ООН повинні твердо протистояти агресії РФ.

Якщо ми дозволимо розділити Україну, то чи безпечна незалежність будь-якої нації? З повагою пропоную відповісти ні. Ми маємо протистояти цій відкритій агресії сьогодні та стримувати інших потенційних агресорів завтра. Саме тому Сполучені Штати разом з нашими союзниками та партнерами по всьому світу продовжуватимуть підтримувати хоробрий народ України, який захищатиме свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу, - додав він.

Байден сказав, що другий рік поспіль зібрання ООН, присвячене мирному вирішенню конфліктів, затьмарене тінню війни.

Незаконна загарбницька війна, розв’язана без провокацій проти сусідньої України. Відповідальність за цю війну несе лише Росія. Тільки Росія має силу негайно припинити цю війну. І тільки Росія стоїть на заваді миру. Тому що ціна, яку Росія хоче за цей мир – капітуляція України, українські території та українські діти.

Байден також повернувся до теми, до якої він часто звертається у своїх публічних виступах, – майбутнього демократії у світі.

Ми будемо захищати демократію: наш найкращий інструмент для подолання викликів, з якими ми стикаємося в усьому світі. Ми працюємо над тим, щоб показати, як демократія може досягати таких шляхів, які мають значення для життя людей.

Нагадаємо, що на Генасамблеї ООН також виступить і Володимир Зеленський, який був присутнім на промові Байдена.

Пізніше два лідери зустрінутьсяу Вашингтоні.

Читайте також:

  • Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у засіданні Генасамблеї ООН

  • Байден та Зеленський зіткнуться із жорстким опором країн Глобального півдня в ООН — WP

  • Коли Зеленський зустрінеться з Байденом — дані NBC News

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?