Магучіх виграла етап Діамантової ліги з рекордом сезону
Категорія
Спорт
Дата публікації

Магучіх виграла етап Діамантової ліги з рекордом сезону

Магучіх виграла етап Діамантової ліги з рекордом сезону
Джерело:  online.ua

Українка Ярослава Магучіх із рекордом сезону виграла фінал Діамантової ліги-2023 зі стрибків у висоту.

Джерело: Суспільне спорт

Етап в американському Юджині став останнім у нинішньому сезоні. Його учасниками стали найкращі спортсмени за підсумками попередніх 13 етапів.

До фіналу головного комерційного змагання з легкої атлетики у стрибках у висоту пробилися три українки: Ірина Геращенко, Ярослава Магучіх та Юлія Левченко. Геращенко розпочинала змагання у США у статусі лідерки сезону Діамантової ліги у цій дисципліні. Магучіх – як чинна чемпіонка фіналу 2022 року та переможниця цьогорічного чемпіонату світу в Будапешті.

Всього учасницями фіналу в Юджині у секторі жіночих стрибків у висоту стали сім легкоатлеток.

Першими серед українок розпочали змагання Геращенко та Левченко, які без помилок виконали стрибки на висоті 1.83 м та 1.86 м.

Магучіх виконала перший стрибок на висоті 1.91 м, яку взяла у першій спробі. Натомість Левченко здолала її у третій, а Геращенко не виконала жодного вдалого стрибка та вибула зі змагань й посіла сьоме місце.

Планку на висоті 1.95 метра Магучіх перестрибнула у першій спробі. Однак на цій висоті з боротьби вибула Юлія Левченко, яка не змогла взяти планку з трьох спроб.

Як пройшло змагання

Боротьба за нагороди розгорнулася між Магучіх, Оліслагерс та Топіч. На висоті 1.98 м сербка та австралійка виконали невдалий стрибок у першій спробі. Натомість українка взяла висоту у першому ж стрибку.

Першою боротьбу за перемогу у фіналі вибула Топіч, яка не змогла у підсумку здолати висоту 1.98 метра. Натомість Оліслагерс взяла планку на висоті 1.98 м у третьому стрибку.

Суперниці продовжили боротьбу за перемогу на висоті 2.01 м, яку автралійка та українка взяли у першому стрибку.

Планку 2.03 м Оліслагерс не подолала за дві спроби, тоді як Магучіх взяла її у другій спробі та встановила новий рекорд сезону у світі. У третьому стрибку Нікола повторила результат українки та оновила власний найкращий показник у кар'єрі.

Усі три стрибки Оліслагерс та Магучіх на висоті 2.05 метра виявилися невдалими. Однак завдяки попереднім стрибкам чемпіонкою стала українка.

У сезоні-2023 українські легкоатлети здобули 16 нагород Діамантової ліги різних ґатунків. Зокрема "золото" виборювали Магучіх (Рабат, Сямен та Брюссель) та Геращенко (Хожув) у змаганнях зі стрибків у висоту.

Всього у фіналі Діамантової ліги розіграють по 16 комплектів нагород серед чоловіків та жінок у всіх легкоатлетичних дисциплінах серії.

Фінал сезону Діамантової ліги-2023 пропустила Марина Бех-Романчук, яка відібралася на етап у Юджині в потрійному стрибку і у стрибках у довжину. Однак українка не змагалася у США через хворобу.

Читайте також:

  • Війна з Росією триває — Міноборони прокоментувало скандал на Олімпіаді в Токіо.

  • Олімпіада в Токіо: українка Магучіх здобула бронзу зі стрибків у висоту.

  • Український призер Паралімпіади Ігор Цвєтов відмовився від спільного фото з бігунами з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?