Макрон екстрено відправляє в Афганістан сили спецназу Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон екстрено відправляє в Афганістан сили спецназу Франції

Макрон екстрено відправляє в Афганістан сили спецназу Франції
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон неочікувано для всіх вирішив направити в Афганістан два військові літаки і сили спецназу.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на французькі телеканали

Макрон направляє в Афганістан французькі військові літаки

"Я прийняв рішення відправити два військові літаки і бійців спецназу. Вони будуть на місці в найближчі години. Афганістан не повинен знову стати святилищем тероризму, яким він був. Це умова світу. Терористичні групи присутні в Афганістані і будуть прагнути отримати користь з дестабілізації. Рада Безпеки ООН має надати відповідальну і єдину відповідь", - наголосив президент Франції.

За словами Еммануеля Макрона, він вирішив направити літаки і спецназ для того, щоб допомогти в евакуації, яка проводиться при співпраці з силами США в аеропорту Кабула.

Окрім того, політик додав, що планує разом з Німеччиною й союзниками з ЄС просувати ініціативу з протидії незаконним міграційним потокам з Афганістану. Французький лідер уже встиг обговорити цю тему з канцлеркою Ангелою Меркель.

Як стверджує президент Франції, міжнародна спільнота не може допустити, щоб Афганістан знову перетворився на притулок для терористичних угруповань.

Еммануель Макрон планує запустити ряд ініціатив у взаємодії з іншими членами Євросоюзу і союзниками із продовженню боротьби проти ісламістського тероризму у всіх його формах.

"Виступ Макрона відбувся після проведеної ним наради ради оборони, на якій обговорювалася ситуація в Афганістані після захоплення країни рухом "Талібан". Французький президент повідомив, що обговорив з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном перспективу боротьби проти тероризму і пообіцяв спільні ініціативи "в найближчі години", - йдеться у повідомленні.

За словами Макрона, повернення до стабільності буде здійснене через такі політичні та дипломатичні дії в Радбезі.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

  • Місцеві жителі масово намагаються покинути Кабул. Щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту міста, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?