Макрон і Меркель готові до зустрічі в нормандському форматі, зволікає тільки Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон і Меркель готові до зустрічі в нормандському форматі, зволікає тільки Путін

Макрон і Меркель готові до зустрічі в нормандському форматі, зволікає тільки Путін
Джерело:  online.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтвердили готовність взяти участь в зустрічі в нормандському форматі на рівні лідерів у Берліні. Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Джерело: ICTV.

"Проведення саміту залежить від усіх чотирьох лідерів нормандського формату. Але у нас є розуміння, що є готовність партнерів. Це вони підтвердили - німецька і французька сторона, що їх лідери готові до цієї зустрічі, і вони готові зробити все шляхом прямих двосторонніх переговорів з главою Кремля, щоб запросити його на цей саміт у Берліні", - сказав Резніков.

Також він зазначив, що вже обговорювалася і можливість проведення саміту на рівні лідерів нормандської четвірки не лише в Берліні за участю Ангели Меркель, а й проведення наступного чергового саміту в Парижі за участю нового німецького канцлера.

"Після того як Меркель передасть пост новому канцлерові, залишиться лише один лідер Нормандського формату (Володимир Путін - ред), який пам'ятає, що було в 2014 році очно", - підкреслив Резніков.

Україна виступає за проведення зустрічі до закінчення каденції Меркель

В ефірі програми “Свобода слова” ще один представник української влади, керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про те, що Україна працює над тим, щоб саміт лідерів країн-учасниць нормандського формату відбувся до кінця каденції Ангели Меркель.

«Тривають консультації в Нормандському форматі. Відбуваються відеоконференції між усіма чотирма сторонами, представники Німеччини зустрічаються з росіянами, представники Франції; українська сторона проводить зустрічі з представниками Німеччини і Франції. І ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів держав Нормандського формату відбулася ще до кінця каденції пані Меркель», – сказав він.

На думку Єрмака, це було б справедливо, тому що Ангела Меркель дуже багато зробила для мирного врегулювання ситуації на Сході України, і до того ж вона була присутня під час підписання Мінських домовленостей.

Читайте також:

  • У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів.

  • Російський політолог: Путін перетворює Білорусь на плацдарм для нападу на Україну.

  • Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?