Макрон, Шольц та Драгі звернулися до українців у День Незалежності
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон, Шольц та Драгі звернулися до українців у День Незалежності

Макрон, Шольц та Драгі звернулися до українців у День Незалежності
Джерело:  online.ua

Лідери Німеччини, Франції та Італії Олаф Шольц, Еммануель Макрон та Маріо Драгі публічно привітали усіх українських громкадян з 31-ї річницею незалежності України.

Джерело: ONLINE.UA

Макрон заявив, що українці можуть пишатися собою

Французький лідер Еммануель Макрон почав своє відеозвернення зі слів "Українки, українці" українською мовою, продовживши далі французькою.

За його словами, українській нації вдалося трансформуватися й зміцнти за ці роки, а Франція завжди намагалася її підтримувати на цьому шляху.

Також Макрон згадав про війну, яку РФ 24 лютого розпочала проти нашої країни, й наголосив, що Кремль недооцінив сміливість українців.

Це 24 серпня має бути днем надії і єдності для українців - та країн, які підтримують Україну. Ви вже маєте нашу підтримку і можете далі розраховувати на підтримку від нас усіх… Захищати суверенітет і незалежність України зараз - це означає захищати стабільність нашого світу. Це означає відкинути те, що міжнародні відносини можуть визначатися силою і хаосом, - підкеслив президент Франції.

Україна щодня платить дорогою ціною за свій опір - Шольц

Наші думки з людьми, які залишилися в окупації і мають там жити і страждати. Ми думаємо про героїв України, жінок та чоловіків, які захищають свою батьківщину вже шість місяців. Ваша наснага надихає нас, - наголосив німецький канцлер.

За словами Шольца, незабаром він планує зустрітися з українськими військовими, які приїхали у Німеччину освоювати нові танки, які невдовзі будуть передані Україні.

Драгі заявив, що захоплюється українським народом

Ваша сміливість, прагнення жити у вільній суверенній країні та ваша відданість європейським цінностям - це натхнення для усіх нас. Італія підтримує ваш народ, родини загиблих і постраждалих, мільйони тих, кому довелося залишити свої домівки... Ми хочемо допомогти вам захиститися і здобути стійкий мир, на тих умовах, які ви будете вважати прийнятними, - підкреслив прем’єр Італії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?