Макрон терміново вирушає до Бразилії заради України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново вирушає до Бразилії заради України

Макрон
Джерело:  Bloomberg

Уже 26 березня французький лідер Еммануель Макрон розпочинає триденний візит до Бразилії.

Навіщо Макрон летить до Бразилії

Як вдалося дізнатися Bloomberg від своїх анонімних джерел, ключовою місією його порядку денного буде спроба переконати свого бразильського колегу Лулу да Сілву змінити позицію щодо війни РФ проти України.

Еммануель Макрон розраховує на те, що його розбіжності з Лулою щодо вторгнення РФ в Україну можна зменшити.

Що важливо розуміти, влада Бразилії переконана в тому, що обидві сторони поділяють провину за війну й факто того, що це РФ напала на Україну — чомусь не є для неї вагомим аргументом.

Лула багато разів відмовлявся навіть розглядати ідею щодо надання зброї Україні.

Він також регулярно цинічно скаржиться на те, що стратегія Штатів та Євросоюзу нібито підриває перспективу припинення війни шляхом переговорів.

Варто звернути увагу на те, що позицію Бразилії розділяють країни так званого Глобального Півдня.

Чому Макрон вважає Бразилію важливою у розрізі російсько-української війни

Що важливо розуміти, президент Франції розцінює Бразилію як головного гравця серед групи країн Глобального Півдня, особливо враховуючи той факт, що вона на ротаційній основі головує в G20, до якої входять частина найбільших економік світу.

За словами інсайдерів, Лула буде вимагати від Макрона припинив свою опозицію до угоди про вільну торгівлю ЄС з країнами південноамериканським союзу МЕРКОСУР.

Як уже згадувалося раніше, воно перебуває у підвішеному стані з моменту досягнення політичної угоди ще 5 років тому.

Візит Макрона також є спробою заспокоїти французьких фермерів, які протестують проти дешевого імпорту зокрема з Південної Америки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?