Макрон закликав Папу Римського схилити Байдена та Путіна до переговорів стосовно припинення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон закликав Папу Римського схилити Байдена та Путіна до переговорів стосовно припинення війни в Україні

Макрон закликав Папу Римського схилити Байдена та Путіна до переговорів стосовно припинення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Папи Римського Франциска із закликом провести розмову із лідерами США та РФ Джо Байденом та Володимиром Путіним стосовно проведення переговорів щодо завершення розв'язаної Кремлем війни проти України. 

Джерело:   Le figaro

Макрон закликає Байдена та Путіна до переговорів щодо припинення війни в Україні

Макрон втретє з того часу, як став президентом, зустрівся з Папою Римським у Ватикані.

Президент говорив про необхідність "релігійного діалогу" та "ролі", яку може зіграти католицька церква після закінчення війни Росії проти України.

Так, Макрон також попросив Франциска зателефонувати до Путіна, патріарха Російської православної церкви Кирила, а також Байдена, щоб "сприяти мирному процесу" в Україні.

Він вважає, що США потрібно сісти за стіл переговорів, щоб сприяти миру.

Між тим президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів створити новий формат фінансової допомоги за аналогом військового формату "Рамштайн".

Я вірю, що вже зараз можна ухвалити рішення про започаткування фінансового "Рамштайну" - за аналогією з вже функціонуючим оборонним "Рамштайном", - зазначив Зеленський.

За словами голови держави, необхідно створити  координаційну платформу, що об'єднає та спрямує міжнародні зусилля на відновлення України.

Зеленський зазначив, що фінансова допомога - це один із стовпів безпеки України нарівні з оборонною підтримкою.

Президент нагадав, що Україна не отримала жодного центу на запропонований нею план оперативного відновлення Fast Recovery на суму 17 млрд доларів.

На думку голови держави, остаточний мир в Україні та позбавлення світу від агресивного потенціалу російської армії буде встановлено тільки після звільнення окупованого Криму.

Зеленський зазначив, що Крим має бути звільнений від використання Росією як плацдарму. Коли це станеться, люди відчують, що світ стає безпечнішим.

З нього все почалося, його повернення означатиме відродження справжнього світу. Російський потенціал агресії буде знищено під корінь, коли український прапор знову буде на своєму законному місці в містах та селах Криму. До чого призвело російське поневолення Криму? Якщо поглянути із сьогоднішнього дня - це був пролог повномасштабної війни, яка забирає життя тисяч і тисяч людей, це було народження антилюдської системи, яка катує та позбавляє свободи і травмує, не розбираючи віку, статі, релігійної чи етнічної приналежності - чоловіків, жінок, дітей, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?