Маск надасть доступ до Starlink міжнародним організаціям в Газі
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск надасть доступ до Starlink міжнародним організаціям в Газі

Ілон Маск
Джерело:  The Times of Israel

Ілон Маск оголосив, що його супутникова система зв’язку Starlink «підтримуватиме підключення до міжнародно визнаних організацій допомоги в Газі».

Starlink надасть зв’язок міжнародним організаціям в Газі

Маск зробив цю заяву у відповідь на слова членкині Палати представників США Александрії Окасіо-Кортез про те, що відключення зв’язку в Газі є «неприйнятним».

Групи допомоги кажуть, що вони не можуть спілкуватися зі своїми командами в Газі після того, як телефонна та інтернет-служба припинили роботу під час інтенсивного бомбардування Ізраїлем.

Starlink, яким керує компанія SpaceX, що належить Маску, також була розгорнута в Україні незабаром після вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Мережа допомагає українським військам діяти в районах, де не працюють інші засоби зв’язку.

Проте Маск відзначився контроверсійними діями. Нещодавно стало відомо, що він минулого року запобіг Україні атакувати Чорноморський флот Росії, відмовивши у доступі до Інтернету.

У Газі зник інтернет

Ввечері 27 жовтня стало відомо, що комунікаційні мережі в секторі не працюють на тлі потужного ізраїльського бомбардування.

ХАМАС каже, що Ізраїль «перервав комунікації та більшість Інтернету» по всій Газі.

Невдовзі після повідомлень про втрату зв’язку, у Газі було чутно надзвичайно потужне бомбардування, і Армія оборони Ізраїлю заявила, що їхні повітряні та наземні сили посилюють свої атаки в Газі.

Комітет із захисту журналістів висловив тривогу, заявивши, що світ «втрачає вікно в реальність» конфлікту.

Він попередив, що інформаційний вакуум «може бути заповнений смертоносною пропагандою, дезінформацією».

Агентства допомоги та правозахисні групи, включаючи ЮНІСЕФ, МКЧХ, Лікарі без кордонів і Amnesty, також заявили, що втратили будь-який зв’язок зі своїм персоналом в Газі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?