Маск планує побудувати ціле місто для робітників власних компаній
Категорія
Світ
Дата публікації

Маск планує побудувати ціле місто для робітників власних компаній

Маск планує побудувати ціле місто для робітників власних компаній
Джерело:  online.ua

Американський підприємець-міяльрдер Ілон Маск вже планує будівництво окремого міста для робітників власних компаній на території штату Техас.

Джерело: The Wall Street Journal

Що відомо про плани Маска побудувати ціле місто в Техасі 

У матеріалі видання зазначається, що відповідно до проекту, площа міста становитиме близько тисячі акрів, на яких будуть розміщені модульні будинки, басейн, спортивні майданчики та школа.

Планується, що у місті проживатимуть робітники компаній Space X, Tesla і Boring Company,а власні будинки та земельні ділянки зможуть здавати за зниженими цінами.

За даними внутрішніх документів, отриманих WSJ, будівництво міста вже йде повним ходом, проте терміни його завершення поки невідомі.

На зустрічах з агентами з нерухомості мільярдер описував свій задум як свого роду "техаську утопію" вздовж річки Колорадо.

Що відомо про будівництво міста-утопії Ілона Маска в Техасі 

За законами Техасу, в місті повинні жити не менше 201 людини, перш ніж він зможе подати заявку на реєстрацію.

Що цікаво, плани побудувати власне екологічне місто з "зеленими" будинками та без бензинових машин є й у колишнього глави Walmart Марка Лора. Бюджет проєкту площею 150 тисяч акрів – 400 млрд доларів.

Наразі Маск набирає команду для розробки аналога ChatGPT. Вважається, що суперницький чат-бот матиме менше обмежень щодо суперечливих тем порівняно з ChatGPT.

Інша компанія Маска – Tesla – активно працює над людиноподібними роботами Optimus.
Якщо ще пів року тому андроїди не могли навіть самостійно пересуватися, то тепер вони навчилися не тільки ходити й носити предмети, але і проробляти прості операції по збірці таких же роботів, як вони.
І все це без участі людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?