Медики назвали перші симптоми деменції чи Альцгеймера. Як виявити
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики назвали перші симптоми деменції чи Альцгеймера. Як виявити

Медики назвали перші симптоми деменції чи Альцгеймера. Як виявити
Джерело:  online.ua

Проблеми з пам'яттю, погіршення зору, перепади настрою, проблеми з ухваленням рішень часто супроводжують людей похилого віку. Однак, у деяких випадках ці симптоми можуть сигналізувати про початок деменції.

Джерело: Daily Mail

Медики назвали перші симптоми деменції чи Альцгеймера

Тож, розповідаємо про симптоми, які можуть свідчити про розвиток хвороби Альцгеймера: чим вони відрізняються від схожих симптомів у людей похилого віку.

Узагалі вчені, які досліджують деменцію та хворобу Альцгеймера, вважають, що короткочасні провали в пам'яті, сплутана мова, погана увага й зосередженість – є ознаками старіння. Але є принципові відмінності прояву цих симптомів при деменції.

Перший симптом

З віком у багатьох людей виникають проблеми з пам'яттю. Однак, її характер визначають частота виникнення цього симптому та її характер.

Люди похилого віку можуть забути те, що їм нещодавно говорили, або навіть забути, як користуватися тим чи іншим новим для них предметом.

Ознакою деменції є те, що людина, перебуваючи навіть у своєму домі, не може згадати, де вона. Втрата орієнтації у знайомих місцях є симптомом того, що у людини може бути деменція, – пояснили вчені.

Також для хворих характерним є постійне перепитування, тобто хворі ставлять запитання, на які вже отримали відповіді, та неспроможність виконувати знайомі завдання. Ті справи, які людина щоденно виконувала в повсякденному житті, можуть стати непосильним завданням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?