Медики назвали ще один неочікуваний наслідок COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики назвали ще один неочікуваний наслідок COVID-19

Медики назвали ще один неочікуваний наслідок COVID-19
Джерело:  online.ua

Іноземні медики неочікувано для всіх дійшли висновку, що організм людей, які перехворіли на коронавірус, сильно виснажується. За їхніми словами, органи COVID-пацієнтів можуть постаріти на десятиліття.

Джерело: The New York Times

Згідно з останніми даними, учасниками цього дослідження стали понад 2 мільйони людей. Варто звернути увагу на те, що серед них 89 тисяч, що подолали COVID-19, а також 1,6 мільйона людей, які не хворіли на коронавірус.

Згідно з останніми даними, у 30 – 40 річної здорової дорослої людини втрата функцій нирок становить близько 1% на рік. Натомість серйозні інфекції можуть привести не лише до сильніших втрат для цього органу, а й до хронічного захворювання.

"Нирки особливо чутливі до різних запальних процесів в організмі або до активізації імунної системи. Окрім цього, функцію нирок можуть порушувати проблеми зі згортанням крові", - йдеться в повідомленні.

Якими були результати дослідження

За словами вчених, у 4 757 перехворілих на коронавірус впродовж одного року сталася 30% втрата функції нирок. Як стверджує доктор Зіяд Аль-Алі, це еквівалентно старінню органу на 30 років.

Лікарі також стверджують, що безсимптомний COVID-19 теж небезпечний

Медики також звертають увагу на те, що навіть безсимптомний COVID-19 не минає безслідно – пацієнти важче переносять анестезію й операції. Окрім того, наголошується, що хвороба нагадує про себе під час таких ускладнень:

  • панкреатити,

  • плеврити,

  • пневмонії,

  • ураження нервової системи.

Варто звернути увагу на те, що спостереження проводилось за анонімними медичними записами Управління охорони здоров'я ветеранів США. Переважна більшість пацієнтів – чоловіки у віці близько 68 років. Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?