Медики повідомили про неочікуваний побічний ефект вакцини від Johnson & Johnson
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Медики повідомили про неочікуваний побічний ефект вакцини від Johnson & Johnson

Медики повідомили про неочікуваний побічний ефект вакцини від Johnson & Johnson
Джерело:  online.ua

Американські вчені із санітарного нагляду за якістю продуктів і медикаментів США (FDA) неочікувано для всіх заявили про новий побічний ефект вакцини від Johnson & Johnson - йдеться про підвищений ризик розвитку рідкісного неврологічного розладу – синдрому Гієна-Барре.

Джерело: The Washington Post

FDA офіційно озвучив нове попередження щодо вакцини від коронавірусу виробництва Johnson&Johnson.

Медики зафіксували новий побічний ефект вакцини від J&J

"З вакциною пов'язаний серйозний, хоч і рідкісний побічний ефект, відомий як синдромом Гієна-Барре, коли імунна система атакує нерви", - пояснюють вчені.

Згідно з останніми офіційними даними, в Штатах людям вже ввели 12,8 мільйона доз вакцини Johnson&Johnson.

Що важливо розуміти, такий синдром виявили приблизно у 100 випадках, один з них став летальним. Крім того, у 95% пацієнтів були серйозні ознаки захворювання, які потребували госпіталізації.

"Здебільшого неврологічний розлад фіксували у чоловіків віком від 50 років. Вони повідомляли про симптоми приблизно через 2 тижні після вакцинації", - пише видання.

Варто звернути увагу на те, що Синдром Гієна-Барре – рідкісний стан, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви. Найчастіше він трапляється у дорослих людей, у чоловіків. Більшість повністю одужує навіть в найважчих випадках синдрому.

Що потрібно знати про вакцинцу Johnson&Johnson

  • Компанія Johnson&Johnson виробляє вакцину від COVID-19 для Сполучених Штатів.

  • Що важливо розуміти, препарат також надходить до інших країн за програмою зовнішньої допомоги в боротьбі з коронавірусом.

  • Офіційний Київ нещодавно зареєстрував цю вакцину для екстреного застосування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?