Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора і заявив про готовність до арешту
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора і заявив про готовність до арешту

Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора і заявив про готовність до арешту
Джерело:  online.ua

12 травня народний депутат від ОТЗЖ Віктор Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора, щоб ознайомитися з підозрою в державній зраді. Він стверджує, що не збирається ховатися від правоохоронних органів і заявив, що готовий до арешту, хоч і не бачить для нього підстав.

Джерело: Громадське

Медведчук відмовився коментувати оголошену йому підозру, оскільки йому її не вручили і він особисто не ознайомлювався з документом. Каже, що тільки сьогодні з'явився в Генпрокуратуру, оскільки тільки повернувся до Києва із сусідньої області.

Про родовище в Чорному морі, яке, за даними правоохоронців, Медведчук здав окупаційній владі Криму, щоб незаконно видобувати нафту і газ, Медведчук стверджує, що не чув. А інформацію про передачу ним даних про ЗСУ на територію Росії називає "абсурдом".

"Я не збираюся ховатися, я готовий захищатися, тому що не відчуваю своєї провини. І вважаю, що на сьогоднішній день все, що робиться, - це результат політичних репресій, тиску на мене, як на главу політради партії, людини, дії якої з тих чи інших причин не подобаються владі ", - заявив Медведчук.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий він до того, що по відношенню до нього буде обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, Медведчук сказав, що готовий до арешту.

Підозра Медведчуку в державній зраді

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Прокуратура має намір вимагати для Медведчука запобіжний захід у вигляді арешту. Він, за даними СБУ, знаходиться в Україні, Козак - в РФ. СБУ вже провела обшуки в одному з київських будинків Медведчука.

У правоохоронних органах є докази, що Медведчук безпосередньо причетний до діяльності, спрямованої на підрив економічної безпеки України, змовою з керівництвом Російської Федерації і допомоги в легітимізації анексії Криму. Його і Козака звинувачують за трьома епізодами:

  • надання допомоги Росії в отриманні нафтогазового родовища в окупованому Криму - Медведчук і Козак в 2015 році вступили в попередню змову з російськими чиновниками для видобутку належать Україні корисних копалин на шельфі Чорного моря. За даними СБУ, Медведчук міг отримати право приблизно на 2% ресурсів, які можна добути в Чорноморському шельфі, а це - мільярди гривень;

  • незаконна передача Росії відомостей, що містять державну таємницю - мова йде про повідомленні спецслужбам РФ секретних даних про розташування прихованого військового підрозділу ЗСУ;

  • вербування українців для поширення російської пропаганди.

Медведчука та його соратника Козака підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ( "Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни"). За ним нардепам загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?