Медведчук зареєстрував у РФ антиукраїнську організацію "Другая Украина"
Категорія
Світ
Дата публікації

Медведчук зареєстрував у РФ антиукраїнську організацію "Другая Украина"

Медведчук зареєстрував у РФ антиукраїнську організацію "Другая Украина"
Джерело:  online.ua

Колишній нардеп Віктор Медведчук, підозрюваний у держзраді, зареєстрував у РФ громадську організацію "Другая Украина". Головою став колишній український журналіст Денис Жарких, а Медведчук є головою ради.

Джерело: Радіо Свобода

Медведчук зареєстрував громадську організацію в РФ

Журналісти дізналися про це з даних реєстру юридичних осіб РФ.

Зазначається, що у червні 2023 року був створений громадський рух "Региональное общественное движение "За развитие гражданского общества "Другая Украина".

Адресою вказано Москву, Арбат, провулок Кемарницький, 9.

"Другая Украина" заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: "Настоящая Украина", "Голос другой Украины" та "Другая Украина".

У видах діяльності зазначено, що "Другая Украина" – громадська нерелігійна організація, а не політична партія, тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до державної думи РФ, - пишуть журналісти.

Головою виконавчого комітету організації є Денис Жарких, а головою ради руху є Віктор Медведчук.

Хто такий Денис Жарких

Радіо Свобода пише, що Денис Жарких – колишній український журналіст, який щонайменше з 2015 року був політичним коментатором на майданчиках Віктора Медведчука.

Жарких став ведучим програми "По суті" на каналі "112 Україна", після того, як канал почало контролювати оточення Медведчука.

За інформацією джерел журналістів "Схем" у одному з правоохоронних органів, Жарких перетнув українсько-словацький кордон у вересні 2022 року. Прикордонна служба не надала відповіді на запитання, на яких підставах йому дозволили виїхати під час воєнного стану, - зазначає видання.

"Другая Украина" вже почала проводити в Росії антиукраїнські заходи: 19 липня в Будинку російського зарубіжжя ім. Солженіцина пройшов круглий стіл "Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?