Медведчука знову відправили під домашній арешт
Категорія
Політика
Дата публікації

Медведчука знову відправили під домашній арешт

Медведчука знову відправили під домашній арешт
Джерело:  online.ua

Печерський райсуд Києва за результатами засідання у справі про держзраду відправив народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука під домашній арешт до 7 грудня. Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 12 жовтня. В Офісі генпрокурора вже заявили, що готують апеляцію з вимогою обрати більш суворий запобіжний захід.

Джерело: “Суспільне”.

Судове засідання стосувалося справи, відкритої нещодавно щодо Медведчука через можливу причетність політика до зриву постачання вугілля в Україну з Південно-Африканської Республіки та організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої російські гібридні сили отримали понад 200 мільйонів гривень.

«У задоволенні клопотання (сторони обвинувачення – ред.)... відмовити, застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», – йдеться в ухвалі суду.

Прокурори просили суд про арешт Медведчука з альтернативою застави в 1 мільярд гривень.

Після засідання Віктор Медведчук сказав, що вважає ухвалене судом рішення та відкрите щодо нього провадження політичними репресіями й частиною плану влади зі знищення опозиції.

"Не було представлено жодного доказу, який підтверджував би тези у матеріалах підозр, тези, які б давали підстави вважати, що необхідно задовольнити подання про обрання запобіжного заходу", – заявив політик.

Кум Путіна також вважає висунуті йому обвинувачення "абсурдними".

"Те, що було зроблене в інтересах держави, в інтересах українських громадян, сьогодні розцінюється як злочинні дії, ще й у таких тяжких обвинуваченнях, як співпраця з терористичними організаціями", – сказав він.

Обвинувачення вимагає суворішого запобіжного заходу

В Офісі генерального прокурора також незадоволені обраним для Медведчука домашнім арештом. На переконання обвинувачення, важкість злочинів, скоєних підозрюваним, передбачають суворіший запобіжний захід.

"На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім і не забезпечить належної поведінки особи. У зв’язку з цим прокурори будуть оскаржувати його в апеляційному порядку та наполягатимуть на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень", – йдеться в повідомленні пресслужби ОГПУ.

Прокурори доводять, що такий запобіжний захід необхідний, оскільки переконані, що Медведчук може переховуватись від правосуддя. Також в Офісі генпрокурора заявили, що суд не врахував тяжкість інкримінованих політику злочинів та наявність у нього підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину в іншому кримінальному провадженні.

Читайте також:

  • Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.

  • В Офісі генпрокурора оголосили про нову підозру Медведчуку.

  • ЗМІ дізналися, куди Медведчук сховав свою розкішну яхту від санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?