Медведчука залишили під домашнім арештом
Категорія
Україна
Дата публікації

Медведчука залишили під домашнім арештом

Медведчука залишили під домашнім арештом
Джерело:  online.ua

21 травня офіційно стало відомо, що Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді проросійскому політику, куму очільника Кремля Володимира Путіна та одному із лідерів "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку. 

Джерело: Фейсбук Віктора Медведчука

Медведчука залишили під домашнім арештом

Згідно з останніми даними, суд не задовольнив апеляційні скарги як адвокатів, так і прокурорів. Перші вимагали скасувати будь-який запобіжний захід, сторона обвинувачення – тримання під вартою з альтернативою застави у 300 мільйонів гривень.

Ухвала не підлягає оскарженню. Таким чином проросійський політик буде знаходитися під домашнім арештом до 10 липня 2021 року.

Окрім того, суд відмовився відпустити депутата на поруки 26 його колег по фракції.

Сам кум Володимира Путіна вкотре повторив, що не згодний із рішенням суду, а його адвокати будуть робити все можливе, щоб оскаржити такі дії. Це він заявив, усвідомлюючи,що ухвала оскарженню не підлягає.

Його колега народний обранець Юрій Бойко, який брав його на поруки та був присутній на засіданні, почав стверджувати, що цілодобовий домашній арешт принаймні краще за утримання під вартою.

Окрім того, Медведчук додав, що ухвалив рішення не спілкуватись із своїм товаришем Тарасом Козаком. Як відомо, останній теж проходить у цій справі разом із ним.

Віктор Медведчук пояснив це тим, що однією із умов його запобіжного заходу є заборона на спілкування із конкретним переліком осіб, який має надати прокуратура. Проте, стверджує нардеп, у нього цього списку немає. Але, щоб уникнути будь-якої загрози, він вирішив не спілкуватись із Козаком.

Не можна також не згадати про те, що декілька десятків молодиків у чорному одязі зібралися біля Апеляційного суду Києва на вулиці Солом'янській, 2А, який 21 травня розглядав апеляції захисників і прокуратури на домашній арешт Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?