Медведчук після обміну придбав у РФ нову яхту за майже 10 млн дол
Категорія
Світ
Дата публікації

Медведчук після обміну придбав у РФ нову яхту за майже 10 млн дол

Віктор Медведчук
Джерело:  Верстка

Колишній український нардеп та держзрадник Віктор Медведчук, після його обміну та переїзду  РФ, отримав у розпорядження нову яхту Pershing 9X вартістю 9 млн 627 тисяч доларів.

Медведчук отримав дорогу яхту

Розслідування російського видання “Верстка“ показало, що одержувачем яхти у РФ зазначено АТ «Ренесанс».

Бенефіціарним власником АТ «Ренесанс» є дружина Медведчука Оксана Марченко.

Фірма оформила «тимчасове ввезення» яхти до РФ.

Видання пояснює, що цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території є недоцільним на постійній основі, також вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів.

У розпорядженні “Верстки“ опинилися митні дані, які показали, що яхта під назвою Amore Mio зовсім нова — її спустили на воду 2023 року.

До РФ вона прибула 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, її відправником є компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

Італійський виробник яхти називає її «винищувачем». Судно має 28 метрів у довжину, чотири каюти та 8 спальних місць. Вона може вмістити до 20 людей.

Що відомо про Віктора Медведчука

Віктор Медведчук - колишній нардеп України, підозрюваний у держзрадів.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Медведчука за підозрою у держзраді затримала СБУ.

22 вересня 2022 року його було видано Росії в обмін на полонених бійців батальйону «Азов», зокрема командирів з Азовсталі.

Нині Медведчук з родиною живе у Росії. У липні стало відомо, що Медведчук у РФ зареєстрував там громадську організацію «Другая Украина».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?