Медведєв особисто контролює мобілізацію на окупованих територіях України — ЦНС
Категорія
Світ
Дата публікації

Медведєв особисто контролює мобілізацію на окупованих територіях України — ЦНС

Медведєв особисто контролює мобілізацію на окупованих територіях України
Джерело:  ЦНС

Країна-окупант Росія хоче поповнити свою армію ще 130 тис. військовослужбовцями до кінця року, процес торкнеться й тимчасово окупованих територій України.

Медведєв особисто контролює мобілізацію на окупованих територіях України

За інформацією Центру національного спротиву, з 1 жовтня до 31 грудня цього року росіяни планують мобілізувати 130 тис. осіб (імовірно, ідеться про осінній призов до армії РФ, план для якого – 130 тис. новобранців).

Зокрема, незаконні мобілізаційні заходи пройдуть і на тимчасово окупованих територіях України. Найбільше планують "мобілізувати" на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, також АР Крим, – ідеться в заяві ЦНС.

За даними Центру нацспротиву, мобілізаційний план РФ на тимчасово окупованих територіях контролює особисто заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв, який у вересні приїжджав на захоплену частину Донецької області.

У РФ забороняють пропагандистам говорити про мобілізацію

За словами російських опозиційних журналістів, прокремлівські пропагандисти отримали від команди диктатора Володимира Путіна "наполегливе прохання" якомога менше висвітлювати "чутки" про другу хвилю мобілізації, а також не публікувати навіть офіційні спростування самих "чуток" щодо мобілізації.

Як пояснює інсайдер видання Meduza, це "побажання" Кремля можна пояснити тим, що сама згадка про мобілізацію "дуже тривожить суспільство": "Простіше про цю тему якомога менше говорити, тригерів менше".

Окрім того, наголошується, що напередодні президентських виборів 2024 року така "тривожність" Путіну не потрібна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?