Мобілізація стане причиною стихійних бунтів у Росії – ексголова ГУР
Категорія
Політика
Дата публікації

Мобілізація стане причиною стихійних бунтів у Росії – ексголова ГУР

Мобілізація стане причиною стихійних бунтів у Росії – ексголова ГУР
Джерело:  online.ua

Колишній голова ГУР Валерій Кондратюк зазначив, що мобілізація підсилює бунтівні настрої в Росії та може стати причиною протестів. Такий коментар він надав в етері online.ua.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Загроза протестів для Путіна

Кондратюк, відповідаючи на питання, сказав, що Путін є достатньо “параноїдальною” людиною, якщо мова йде про власну безпеку. Він унеможливлює будь-які замахи на нього, тримає під контролем своє оточення, з цих міркувань навіть скасував свої перельоти та відтепер користується лише бронепотягом.

Експерт додав, що головним на сьогодні викликом для російського диктатора є саме мобілізація та загрози бунтівних настроїв всередині країни через неї.

Він зазначив, що саме мобілізація стане ініціатором стихійних бунтів або протестних та сепаратистських настроїв у Росії.

Ми спостерігаємо саме народження настроїв, які об'єднують людей від селян до бізнесменів, яких також призивають сьогодні для участі у війні на території України. Але коли завершаться бойові дії, обмануті російською пропагандою призовники вже навчені, отримавши бойовий досвід, і маючи доступ до зброї, дійсно будуть складати загрозу, скажемо, проведення Z-Майдану на території Росії, – додав він.

Кондратюк підкреслив, що жодні підрозділи національної гвардії РФ, які сьогодні підготовлені для придушення таких заворушень, вже не зможуть зупинити протестувальників.

Космонавти з дубинками вже не залякають тих людей, які повернулися із зони бойових дій, – прокоментував він.

Росія поповнює боєприпаси за допомогою союзників

Також Кондратюк додав, що у режимі санкцій спроможності Росії значно обмежені, тому країна намагається отримати поповнення боєприпасів і техніки з будь-яких джерел.

Одним з них, за його словами, є Іран, що надає Росії дрони Shahed та є для них політичним та військовим союзником на Близькому Сході.

Саме з Іраном, каже Кондратюк, ведуться перемовини про розбудову нового заводу на території Росії у Татарстані, з виробництва нових безпілотників з більш потужними двигунами.

Також постачальником боєприпасів для Росії є і Північна Корея.

Білорусь, в свою чергу, є просто військовим союзником Росії, незважаючи на заяви Лукашенка про неучасть Білорусі в бойових діях. Країна забезпечує та тренує російські підрозділи на своїй території, які потім залучаються для ведення війни в Україні.

До цієї війни залучені усі матеріально-технічні можливості по забезпеченню, увесь військово-промисловий комплекс Росії переведено на військовий стан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?