Меган Маркл потрапила у гучний політичний скандал
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Меган Маркл потрапила у гучний політичний скандал

Меган Маркл потрапила у гучний політичний скандал
Джерело:  online.ua

Після того, як герцогиня Сассекська зателефонувала деяким сенаторам США і спробувала лобіювати рішення щодо відпустки для догляду за дитиною, американці вибухнули критикою на її адресу. Йдеться про дзвінки до Шеллі Мур Капіто та Сьюзен Коллінз, цікаво, що Меган Маркл дзвонила з прихованого номера.

Джерело: Daily Express

Громадяни США у Twitter жорстко відчитали Маркл за втручання у політику їхньої країни:

  • "Всім у США все одно на Меган Маркл, принців Гаррі або Чарльза"

  • "Вона хотіла повернутися до США, щоб сховатися від очей громадськості, а тепер стрибає за будь-якої можливості, щоб бути в центрі уваги"

  • «В Америці взагалі ніхто не особливий»

  • "Так, і я втомився чути про цих двох, особливо про Меган"

Законодавство США не зобов'язує роботодавців оплачувати відпустку для догляну за дитиною

Варто зазначити, що в США жінкам належить всього 12 тижнів відпустки для догляду за дитиною. Це 84 дні. При цьому законодавство не зобов'язує роботодавців оплачувати його. Для порівняння, в Україні на законодавчому рівні передбачена оплачувана відпустка становить 126 календарних днів (70 днів до дати пологів та 56 після). Варто, однак, додати, що норма відпустки в Штатах може суттєво змінюватись в залежності від Штату, в якому живе і працює майбутня мати.

Протести проти фактично повної заборони абортів у Польщі

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що на вулиці польських міст вийшли тисячі людей для протесту проти фактично повної заборони абортів, ухваленої напередодні Конституційним судом. Масові акції спровокувала смерть 30-річної жінки від септичного шоку. Лікарі зволікали з абортом, щоб не порушити законодавство, незважаючи на те, що у плода напередодні діагностували вади розвитку.

Сім’я загиблої вважає, що лікарі занадто довго зволікали з перериванням вагітності, що спричинило смерть. Вони цитують смс, яку Іза надіслала своїй мамі:

"Дитина важить 485 грамів. Поки що, завдяки закону про аборт, я змушена лежати. А вони нічого не можуть зробити. Будуть чекати, поки помру або щось почнеться, а якщо ні, я можу очікувати початку сепсису».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?