Мер Будапешта Корачонь пояснив залежність Орбана від Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Мер Будапешта Корачонь пояснив залежність Орбана від Путіна

Мер Будапешта Корачонь пояснив залежність Орбана від Путіна
Джерело:  online.ua

Як вважає відомий угорський опозиційний політик, мер Будапешта Гергей Корачонь, очільник уряду Угорщини Віктор Орбан намагався заручитися підтримкою офіційної Москви для посилення своєї ваги у суперечках з Євросоюзом, однак натомість став тим, кого використовує російський диктатор Володимир Путін.

Джерело: ютуб-канал  "ЄП"

Чому Орбан залежний від Путіна - пояснення Корачоня

Корачонь зветає увагу на те, що Орбан раніше був антиросійським, однак змінив свою політику, серед іншого - з економічних причин.

Зараз угорський уряд – у постійному конфлікті з ЄС, адже країна воює з верховенством права та з європейськими цінностями в Угорщині. І можливо, Орбан вважає, що він може посилити свої позиції в суперечках з ЄС, якщо у нього будуть сильні союзники на Сході – Росія, Китай та інші держави – демократичні і не дуже, - пояснив угорський опозиціонер.

За його словами, команда Володимира Путіна завжди розуміла, що вона колись зможе використати прем'єра Угорщини, щоби заблокувати якісь невигідні їй рішення в Євросоюзі, і зараз замість того, щоби Орбан використовував східних союзників, Путін використовує Орбана.

Варто також розуміти ширший контекст. Наприклад, я нагадаю, що за канцлерства Меркель Євросоюз більше чи менше, але змирився з анексією Криму. І це стало прецедентом того, як російський вплив може ставати все небезпечнішим. І не було як його контролювати, - наголошує Корачонь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?